Iată ce avantaje conferă acest superfruct:

·             Aronia, fie că este consumat sub formă de fructe sau pudră de aronia, care poate fi dizolvată în lapte sau ceai, are un nivel mai mare de antioxidanți decât alte fructe de pădure. Nu numai că are un conținut scăzut de zahăr, dar conține și substanțe nutritive benefice, cum ar fi quercetina, chinicul, minerale și vitamine.

·            Aronia conține cele mai ridicate niveluri de antocianine (pigmentul din boabe care le conferă culoarea negru-purpuriu închis) și proantocianidine (super-antioxidanți pe bază de plante) în comparație cu multe alte „fructe minune” cunoscute.

Știința a demonstrat că alimentele bogate în antocianine protejează celulele de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Aceste concentrații ridicate de antocianine pot oferi unele efecte benefice organismului, cum ar fi:

·         Ajută la sănătatea articulațiilor și reduce nivelurile de proteine ​​C reactive

Proantocianidinele oferă și o mare varietate de beneficii pentru sănătate. Știința a arătat că alimentele bogate în conținut de proantocianidină pot ajuta la:

·           Îmbunătățirea circulației prin întărirea pereților capilari

·           Inhibă enzimele care descompun colagenul

·           Reduce producția de alergii

Citește și: TOP 10 FRUCTE BOGATE ÎN VITAMINA C

În plus, s-a descoperit că componentele puternice din uimitoarele fructe de aronia au capacitatea de a:

·          Îmbunătății funcțiile sistemelor circulator, respirator și digestiv

·          Prevenirea leziunilor gastrice

·          Protejează celulele inimii de deteriorarea membranei celulare și de fragmentarea ADN-ului

·         Protejează ficatul de daunele chimice

·         Îmbunătățește starea generală de sănătate

Este important de știut că pulberea organică de aronia 100% naturală are o uriașă capactitate antioxidantă mulțumită concentrației polifenolilor (procianidini, antocianini și acizi fenolici) din tescovină, cu 60% mai mare decât în fruct.

La fel ca și fructele, pudra conține taninuri, vitamina C, vitamina B, potasiu, calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, molibden, cobalt, iod și fluor, precum și fibre alimentare ce reglează colesterolul, sucul gastric și tranzitul intestinal și ajută în combaterea diabetului, obezității, aterosclerozei, bolilor de inimă, cancerului la colon și colorectal.

Deși planta aronia este originară din estul Americii de Nord, fiind folosită inclusiv de vechii indieni pieile roșii, acum aceasta este cultivată pe scară largă în Europa (în special în Polonia, Croația, Germania și chiar România).

Fructele de aronia seamănă cu cele de afine și au un gust acru și astringent. De obicei din boabele de aronia se prepară gemuri, jeleuri, sucuri de fructe, siropuri, ceai, pudră și vin.

Este suficient să adăugați 50-100 ml suc de aronia sau o linguriță de fructe uscate de aronia în dieta dvs. în fiecare zi, iar corpul dumneavoastră vă va mulțumi!