Mai jos, sa vedem cateva din aceste atribute si utilizari pentru betisoare parfumate, sa evidentiem diverse beneficii si o sa va recomandam cateva parfumuri pentru ocazii si scopuri specifice

1. Relaxați-vă 

Aprindeți niște bețișoare parfumate, așezați-vă pe canapea cu o ceașcă de ceai, o carte și niște muzică relaxantă. În mod alternativ, pregătiți-va o baie și înlocuiți lumânările cu un bețișor parfumat. Parfumurile unor astfel de bețișoare vor îmbunătăți și mai mult momentul de relaxare, permițându-vă să fiți cât mai departe de problemele vieții de zi cu zi. Parfumurile precum lemnul de santal și cedrul sunt toate „parfumuri calmante”, deci funcționează bine pentru relaxare generală.

2.Reduceți stresul și anxietatea

Un pas înainte spre relaxare – reduceți activitățile corpului precum ritmul cardiac și respirația. De asemenea, vă va juta mintea să se “golească” de problemele cotidiene. Folosiți lemn de santal pentru asta. Lavandă și rozmarinul sunt alte opțiuni grozave pentru a spune stop anxietății și stresului.

3. Meditați

Bețișoarele parfumate sunt folosite pe scară largă în multe practici religioase pentru a spori atenția, a intensifica simțurile și a practica meditația. În mod tradițional, trecerea timpului a fost măsurată și prin arderea bețișoarelor parfumate. Lemnul de santal și lotusul sunt utilizate cel mai des pentru meditație.

4. Spiritualitate

Arderea bețișoarelor parfumate poate reprezenta o ușă către spiritualitate, religie etc. De exemplu, tămâia este și a fost folosită timp de mii de ani în multe religii ale lumii – hinduism, budism și creștinism.

5. Karma bună

Indiferent de motivul pentru care aprindeti bețișoare parfumate, veți crea o Karma bună. Va veți simți mult mai bine după ce veți aprinde un astfel de bețișor în casă sau în cameră.

6. Stimulează creativitatea

Un parfum bine selectat poate fi utilizat pentru a-ți îmbunătăți propriile abilități, pentru a stimula ideile și pentru a îmbunătăți performanța mentală. Bețișoarele pe bază de aloe sunt cunoscute pentru acest lucru, precum și lemongrass, parfumuri de citrice, geranium și Ylang-Ylang.

7. Creșteți concentrarea

Ardeți  bețișoare de aloe atunci când lucrați sau studiați pentru a mări concentrarea. Mai puțin intruzive decât să ascultați muzică pe fundal, aromele au un efect subtil asupra minții și corpului, ceea ce le face un partener perfect pentru muncă, studiu sau un hobby care necesită o concentrare detaliată.

8. Ajută somnul

Insomnia este o afecțiune din ce în ce mai întâlnită, în special în societatea noastră modernă, permanent în mișcare. Lavandă este asociată în special cu un ajutor pentru somn, la fel că vetiverul și mușețelul. 

9. Practicați yoga

Ajutați mintea și pregătiți corpul să se concentreze creând atmosfera aromatică potrivită. Desfășurând o astfel de activitate naturală și sănătoasă, veți dori să evitați orice obiect artificial, toxic sau, pur și simplu, care distrage atenția. Încercați selecția Nag Champa Yoga Bliss, bețișoare alese cu grijă pentru a se potrivi cu mai multe tipuri și stiluri de yoga.

10. Tratament

S-a demonstrat că efectul aromelor, generate de bețișoarele parfumate, crește serotonina în creier. Că o alternativă la administrarea medicamentelor, metodele nefarmacologice de creștere a serotoninei pot îmbunătăți nu numai starea de spirit, dar o fac fără efecte secundare sau pericole ale dependenței. Serotonina este considerată un stabilizator natural al stării de spirit și ajută la somn, mâncare și digestie. Serotonina ajută, de asemenea, la reducerea depresiei, la reglarea anxietății și la reducerea durerilor de cap. Bețișoarele de trandafir se situează pe lista noastră de recomandări pentru acest atribut, amestecate cu aloe.

11. Purificarea aerului

Anumite ingrediente pe bază de flori au proprietăți antibacteriene – cum ar fi Nag Champa. În plus, folosiera bețișoarelor parfumate reprezintă o modalitate ușoară, rapidă și accesibilă de a acoperi mirosurile nedorite ale gospodăriei precum cele de la gătit, cele ale animalelor de companie, hainelor umede etc. Parfumurile de cedru, smirna și citrice vor „curată” aerul, lăsând în urmă o prospețime extraordinară.

12. O experiență magică

Parfumurile trezesc reactii semnificative in creierul nostru si ne pot aminti instantaneu de evenimente, oameni si emotii trecute. Putem fi transportati inapoi in Egiptul antic, primavara in Japonia sau in orice alt loc. Accesibile la pret, usor de utilizat, alegerea este usoara si antrenanta.