În magazinele de optică, discuțiile pe tema ochelarilor se complică adesea, deși acest lucru nu e necesar. Miopie, cilindru, astigmatism… E ușor să vă pierdeți în cuvinte, iar vânzătorii care ar trebui vă sfătuiască se ghidează adeseori după propriul interes: să vă vândă cel mai scump produs posibil.

Tot acest proces este mult mai simplu pe internet. Nu trebuie să plecați de acasă, nu așteptați nicăieri, iar transportul acasă este gratuit. Mai mult, nu este nevoie să vă întâlniți personal cu acel curier, ceea ce în aceste timpuri constituie un plus de siguranță. Produsele care se află pe stoc le puteți primi acasă în 3 zile.

De asemenea, puteți și proba ochelarii pe internet. Este suficient să vă alegeți ochelarii care vă plac și prin camera telefonului sau a calculatorului, puteți vedea, cu ajutorul realității virtuale, cum vă stă cu ochelarii pe care i-ați ales. Vă puteți vedea ca într-o oglindă. Acest lucru este posibil printr-o aplicație specială denumită Magic Mirror (Oglinda Magică), disponibilă pe magazinul online de ochelari – eyerim.ro 

Eyerim oferă și lentile cu dioptrii pe baza rețetei medicale, adică exact ceea ce aveți nevoie. Este suficient să completați formularul de pe site cu datele de pe rețeta dv. Acest magazin online poate produce și lentile progresive (multifocale) și alte upgrade-uri speciale pentru lentilele dv. Dacă stați mult la calculator, puteți adăuga filtrul speciale de protecție împotriva luminii albastre emisă de ecranele digitale ale telefonului sau ale calculatorului. Totul vă este oferit la eyerim la prețuri mult mai mici decât în magazinele normale de optică.

Prețurile ochelarilor de vedere (rame + lentile cu dioptrii) disponibili pe internet pleacă de la 229 lei. La eyerim, de exemplu, colecțiile de ochelari sunt produse de aceiași producători ca în cazul marilor brandurilor celebre. „Toate lentilele noastre sunt furnizate deja în mod standard cu strat de protecție împotriva zgârieturilor, strat antireflex, filtru de protecție 100% UV și rezistență împotriva depunerilor de apă și praf. Se poate spune că oferim tot ceea ce este mai bun în materie de ochelari în pachetul standard și desigur semnificativ mai ieftin“ spune președintele companiei Eyerim.

Și totuși de ce se vorbește atât de puțin pe seama acestui subiect – cumpărăturile online de ochelari? În ziua de azi, cumpărăm aproape orice pe internet – cărți, electronice, electrocasnice și alte obiecte necesare, dar ochelarii încă mai sunt cumpărați din magazinele de optică. Însă în ultimele luni, în urma situației actuale – s-a observat o îmbunătățire semnificativă în privința cumpărării de ochelari online în măsura în care copii sau chiar nepoții le comandă părinților sau bunicilor ochelari pe internet. Astfel, ochelarii sunt livrați direct acasă. Chiar și în orașele mici sau în sate, ceea ce constituie un avantaj foarte important al cumpărării de ochelari online.