Însă, având în vedere că natura nu a fost la fel de generoasă cu toate femeile, în zilele noastre, datorită progresului tehnologic, există posibilitatea de „a ajusta” anumite zone ale corpului cu ajutorul chirurgiei estetice, corectând anumite imperfecțiuni sau realizând anumite modificări ale dimensiunii.
Se pare că, în ultimii ani, operațiile estetice se bucură din ce în ce mai mult de popularitate, astfel că numărul celor care optează pentru soluțiile oferite de chirurgia estetică este în creștere.
Implanturile cu silicon
Operația de mărire a sânilor – sau augumentarea mamară, cum este denumită în termeni de specialitate – este o intervenție chirurgicală potrivită pentru femeile care își doresc să scape de complexe și să aibă un bust mai generos.
Pentru a afla, însă, ce presupune mai exact procedura de implanturi mamare, ar fi indicat să ne informăm înainte de a apela la un chirurg estetician.
Cât costă implanturile mamare și câte tipuri există?
De regulă, costurile implanturilor mamare variază de la caz la caz. Prețul unei astfel de proceduri se stabilește în funcție de mai mulți factori precum calitatea implantului și firma producătoare, tipul de implant ales (silicoane rotunde sau anatomice) sau tehnica de abordare.
În București, spre exemplu, un chirurg estetician poate efectua această procedură doritoarelor pentru sume cuprinse între 2000 și 3000 de euro.
Și pentru că remodelarea corporală cu ajutorul chirurgiei estetice a cunoscut o evoluție spectaculoasă, mai ales în ultimii ani, se remarcă apariția unor metode care facilitează munca specialiștilor în domeniu.
Cele mai cunoscute și cele mai utilizate tipuri de silicoane sunt:
Anatomice (în formă de „lacrimă” sau de „picătură”)
Implanturile mamare anatomice mimează forma sânilor naturali și oferă o proiecție mai mare decât implanturile rotunde cu același volum dat. Chirurgii esteticieni recomandă acest tip de silicoane în cazul sânilor lăsați – ptoză mamară.
Rotunde
Implanturile mamare rotunde tind să fie mai flexibile și sunt ușor adaptabile. În comparație cu silicoanele anatomice, prețurile unor implanturi de tip rotund sunt mai reduse și se simt mai fluide în sâni. Acestea sunt umplute cu gel siliconic înalt coeziv și sunt concepute pentru a menține o formă stabilă în permanență.
Ce sfaturi urmăm înainte de intervenție
Chirurgul estetician vă va sfătui să vă faceți o serie de investigații pentru ca procedura să se desfășoare fără complicații.
Iată care este setul de analize pe care trebuie să îl efectuați:
- EKG – pentru a vedea dacă inima funcționează în parametri normali.
- Ecografie mamară – pentru a observa dacă există anumite leziuni la nivelul sânilor.
- Set complet de analize de sânge – pentru a investiga dacă pacienta are anumite boli care pot îngreuna procesul de vindecare sau chiar intervenția în sine.
Înainte de operație, este interzisă administrarea anumitor pastile cum este, de exemplu, aspirina sau oricare alt medicament care conține această substanță.
Recomandări utile pentru perioada de recuperare
După efectuarea procedurii, pacienta se poate confrunta cu o senzație de durere și disconfort, însoțită de încordare la nivelul bustului. În urma acestei operații, sânii pot rămâne umflați și sensibili la contactul fizic timp de câteva luni – în funcție de modul în care se vindecă organismul.
Iată ce sfaturi ar trebui să urmăm pentru a facilita procesul de vindecare:
- În urma intervenției, va trebui să purtați un sutien special și să rămâneți în repaos la pat în primele ore după efectuarea procedurii.
- La scurt timp după procedură, sunt acceptate doar mișcări ușoare de brațe, plimbări scurte, iar după ce au trecut cel puțin două săptămâni de la operație, vă puteți relua activitatea la locul de muncă.
- După ce a trecut o săptămână, puteți conduce automobilul.
- Nu aveți voie să fumați după operație.
- Este recomandată purtarea unei bustiere speciale timp de o lună și jumătate.
- Activitățile fizice intense vor putea fi reluate progresiv – la un interval de o lună de la operație.
- Este indicat să nu se doarmă pe burtă circa 5 luni de la intervenție.
- Se vor lua medicamente doar la prescripția medicului.
- Dușurile se vor face după câteva zile, dar nu trebuie să fie prea fierbinți pentru că pot stimula sângerarea.
- Este indicată evitarea contactului sexual timp de trei săptămâni după procedură.
De asemenea, un alt sfat deosebit de important atât pentru felul în care va decurge procedura în sine, dar și pentru a obține o proiecție mai fermă a bustului dorit și o îmbunătățire semnificativă a simetriei sânilor, constă în a încerca pe cât posibil să alegeți un specialist cu experiență în astfel de intervenții.