De ce ar trebui să mănânci sănătos?

Cercetările științifice continuă să asocieze bolile grave cu o dietă nesănătoasă. Tocmai de aceea trebuie să conștientizezi importanța alimentației în raport cu bunăstarea ta generală. Un regim alimentar sănătos poate reduce semnificativ șansele de a dezvolta boli de inimă și cancer. În plus, o dietă bună poate îmbunătăți toate aspectele vieții, de la funcția creierului la performanța fizică. 

Înțelegerea macronutrienților și micronutrienților

De la minimizarea riscului de boală la îmbunătățirea funcției creierului, o dietă sănătoasă este vitală pentru fiecare aspect al vieții. Echilibrul energetic este important, astfel că trebuie să-ți asiguri aportul de macronutrienți și micronutrienți. Macronutrienții (carbohidrați, grăsimi și proteine) sunt esențiali în dieta ta, pentru că furnizează calorii și au diverse funcții în corpul tău. 

Micronutrienții sunt vitamine și minerale de care ai nevoie în doze mai mici. Unii dintre cei mai importanți micronutrienți pe care trebuie să îi integrezi dietei tale sunt: magneziu, potasiu, fier, calciu, minerale, toate vitaminele de la A la K.

Ce sunt alimentele integrale și de este important să le consumăm?

Termenul de alimente integrale descrie acele alimente naturale, neprocesate, care conțin un singur ingredient. Alimentele integrale tind să fie nutritive și să aibă o densitate energetică mai mică. Asta înseamnă că au mai puține calorii și mai mulți nutrienți per porție decât alimentele procesate. Alimente integrale care trebuie să joace un rol fundamental în majoritatea meselor tale sunt: legume, fructe, pește, nuci, semințe, ouă, produse lactate, leguminoase.

Dietă sănătoasă, viață bună

Ce trebuie să reții este că alimentația joacă un rol esențial în starea ta de sănătate și calitatea generală a vieții. Conștientizează faptul că fiecare aliment pe care îl consumi îți afectează toate celulele și organele. Însă la fel de importantă este și documentarea în privința sănătății. Portal Med este o platformă multimedia atât pentru specialiști, cât și pacienți, care furnizează cele mai noi informații medicale, precum și sfaturi medicale în ceea ce privește bunăstarea fizică și psihică.