CE ESTE, CUM SE INSTALEAZĂ ȘI CUM FUNCȚIONEAZĂ UN ȘEMINEU BIETANOL

Un șemineu bietanol este un șemineu care emană căldură, dar funcționează pe baza unei tehnologii noi, revoluționare. Tehnologia de ultimă generație folosește ca sursă de energie pentru căldură bioetanolul și prezintă o serie de avantaje practice și estetice, transformând șemineele în adevărate obiecte decorative, adaptabile oricărui spațiu. Bioetanolul este o substanță lichidă de origine organică, care se obține în urma fermentării unor produse agricole, precum grâul, sfecla de zahăr sau porumbul. Aceste modele de șeminee pentru locații HoReCa îmbină designul modern, exclusivist, și conceptul trandițional de căldură emisă de focul vetrei, într-un obiect decorativ unic, elegant și aparte.

Indiferent de locația în care este amplasat un astfel de șemineu bioetanol, instalarea este foarte ușoară. Poate fi montat pe perete sau direct pe pardoseală, în funcție de model. Fiind prevăzut cu suporți, necesită, cel mult, realizarea unor orificii. Unele modele de șeminee bioetanol pot fi amplasate discret, pe pardoseală lângă perete, sau, dimpotrivă, în mijlocul încăperii pentru a fi în centrul atenției. Șemineele bioetanol de perete pot înlocui cu succes semineul tradițional pe lemne. Cele mobile pot fi utilizate oriunde, nu ocupă mult spațiu și sunt ideale pentru o ambianță relaxantă. Șemineele decorative de tip portal au un aspect asemănător celor cu coș de fum, dar sunt mai ușor de întreținut și extrem de aspectuoase și moderne. Având rezervorul de inox și rama elegantă din material premium, sunt ideale pentru spațiile luxoase. Pentru fiecare tip de șemineu bioetanol, timpul de instalare este scurt și nu sunt necesare echipamente de lucru speciale. Astfel, se consideră a fi o alegere optimă atât pentru locuințele personale, cât și pentru spațiile HoReCa.

Șemineele pe bază de bioetanol au o serie de avantaje. În primul rând nu emană fum, putând fi amplasate în orice loc din încăpere. Acesta este un plus de valoare pentru locațiile HoReCa deoarece îmbină utilitatea cu esteticul. Se pot amplasa cu ușurință în zonele amenajate pentru clienți, fără a fi deranjați de fum și miros. Nu ocupă prea mult spațiu, fiind o adevărată plăcere pentru orice spațiu.

Indiferent că este vorba despre încăperile unei cafenele, a unui restaurant premium sau a unei recepții de hotel, șemineele cu bioetanol sunt soluția inteligentă pentru un ambient elegant. Sistemul de încălzire tradițional poate fi înlocuit cu ușurință cu șeminee bioetanol. Stilul modern și eleganța fiecărui model în parte vor amplifica decorul încăperilor într-un mod complet unic.