Consuma vinuri pentru a-ti imbunatati memoria

Vinul ajuta la prevenirea cheagurilor de sange si reduce inflamatia in vasele de sange. Ambele simptome sunt legate direct de pierderea de memorie si declinul cognitiv. Cercetatorii au realizat un studiu pe un grup de varstnici; unii dintre acestia au servit cate un pahar de vin pe zi, iar in final s-a dovedit ca acestia au obtinut un scor mai bun la intrebarile bazate pe memorie.

Vinurile reduc sansele de a dezvolta boli de inima

Avand in vedere ca vinul previne formarea cheagurilor de sange si reduce inflamatiile, inseamna ca reduce si bolile de inima. Presiunea sangelui este scazuta si, prin inductie, intelegem ca reduce si sansele de a suferi un atac de cord.

Iti imbunatatesc sistemul imunitar

Vinurile rosii, in particular, sunt mai bogate in antioxidanti, iar acest lucru ajuta la prevenirea unor infectii precum: infectii ale tractului urinar, infectii bacteriene la nivelul intestinului, intoxicatii alimentare si ulcere. De asemenea, acestea scad sansele cancerului stomacal.

Reduce riscul cancerului ovarian consumand vinuri

Femeile care beau un pahar de vin pe zi reduc cu pana la 50% sansele de a face cancer ovarian. In special vinurile rosii sunt bogate in fitoestrogeni care au proprietati anticancerigene. Acestea nu numai ca previn cancerul ovarian, insa studiile au demonstrat ca sunt un aliat puternic si impotriva cancerului de san.

Previne osteoporoza

Osteoporoza este o amenintare pentru oamenii in varsta, in special pentru femei. Cu toate acestea, un singur pahar de vin pe zi ajuta la intarirea sistemului osos si lupa impotriva osteoporozei sau a densitatii slabe a oaselor.

Creste nivelul de estrogen

Daca suferi de un nivel scazut al estrogenului, este posibil sa ai sau sa fii in pericol de a dezvolta multe afectiuni feminine, cum ar fi sindromul ovarului polichistic, endometrioza sau bolile ori forme de cancer legate de hormoni. Consumand vinuri vei creste nivelul de estrogen din organism, ceea ce inseamna ca vei diminua efectele acestor afectiuni sau scazi sansele de a le dezvolta in timp. Mai mult, un estrogen scazut conduce catre cresterea in greutate, acnee, precum si a unei stari agresive.

Ajutor in menopauza

Deoarece estrogenul este legat direct de menopauza, consumul unui pahar de vin pe zi poate ajuta la reducerea sau ameliorarea simptomelor cauzate de scaderea productiei de estrogen. De asemenea, va contribui la prevenirea cancerului ovarian si a diabetului zaharat, ambele crescand in cotele de diagnostic dupa menopauza. Vinul ajuta la prevenirea rezistentei la insulina la unii pacienti, reducand astfel la minimum sansa unui diagnostic diabetic de tip 2.

Echilibreaza nivelul de zahar din sange

Daca bei un singur pahar de vin rosu la cina poti ajuta corpul sa isi proceseze zaharul si consumul caloric. Acest lucru ajuta la reducerea sanselor de a fi diagnosticat cu diabet zaharat de tip 2 si reduce inflamatia care cauzeaza cresterea colesterolului si artrita.