Așa cum am menționat, părul are nevoie de o atenție aparte, de o îngrijire corespunzătoare și de produse care să îl ajute. Am pregătit în continuare o serie de sfaturi pentru a putea avea grijă de părul tău așa cum trebuie și care să îl transforme într-un păr de invidiat.

Folosește șamponul potrivit

Fiecare tip de păr are nevoie de un anumit tip de șampon. Nevoile părului nu pot fi acoperite de un singur tip de șampon, motiv pentru care persoanele cu păr uscat nu au de ce să folosească un șampon pentru mătreață.

Folosește un balsam pe măsură

Balsamul este o completare a șamponului și este indicat să îl folosiți pe cel din aceeași gamă cu șamponul. Rolul balsamului este acela de a oferi un plus de strălucire părului și da a-l revitaliza.

Apelează la o mască de păr

Masca de păr trebuie folosită o dată pe săptămână pentru un plus de sănătate pentru păr. Poți folosi o mască revitalizantă sau împotriva căderii părului, iar rezultatele nu vor ezita să apară.

Consumați suplimente alimentare

Suplimentele alimentare au rolul de a fixa anumite minerale și vitamine în organism, cum ar fi cele esențiale pentru creșterea și vitalitatea părului. Părul are nevoie de un plus de sănătate și din interior, nu doar să fie tratat în exterior. Citește aici despre vitaminele pentru păr și vezi ce beneficii neștiute pot avea.

Aplică tratamente făcute acasă

Tratamentele pentru păr făcute acasă nu îl pot afecta în niciun fel, ci doar îl pot ajuta. Poți folosi miere, ulei de migdale, ulei de măsline, ulei de jojoba sau de cocos și diverse tipuri de vitamine – vitamina A, E sau C. De asemenea, măștile cu gălbenuș de ou sunt foarte eficiente pentru textura părului deteriorat și pentru revitalizare. În plus, gălbenușul de ou poate oferi strălucire.

Evită folosirea uscătorului de păr

Uscătorul de păr arde foarte tare firele la vârfuri și pe lungime și cel mai indicat este să îl folosești cât mai rar. Încearcă să îți usuci părul natural, în special în perioadele calde sau să îl usuci la o temperatură mai scăzută.

Tunde părul de câte ori este nevoie

Părul are nevoie să fie tuns la anumite perioade de timp pentru a putea crește și pentru a fi sănătos. Un păr tuns periodic și tratat cu diverse produse va arăta foarte bine și se va simți fin la atingere. Este inutil să folosești tratamente pe un păr nesănătos sau pe care nu l-ai mai tuns de luni bune.

Dacă ții cont de sfaturile de mai sus, părul tău va arăta și se va simți minunat. Un păr strălucitor are nevoie de ajutor și de atenție specială, dar și de produse care să îl ajute și să nu îi îngreuneze situația. Părul trebuie spălat la timp, tratat cu cele mai bune produse și tuns periodic pentru a putea crește frumos și sănătos. De asemenea, trebuie fortifiat și din interior, motiv pentru care alimentația nesănătoasă poate fi de vină pentru căderea părului sau alte probleme pe care le puteți avea cu acesta.

Îngrijește-ți părul și bucură-te de el în cele mai plăcute momente. Un păr nesănătos te poate face să nu te simți bine în pielea ta atunci când chiar ai nevoie de asta.