Te numeri și tu printre persoanele care vor să slăbească? Probabil că auzi des despre tot felul de diete sau metode de a slăbi și, uneori, ești și tu tentată să le încerci. Nu uita, totuși, că nu tot ce auzi e un exemplu de urmat. Ți-am pregătit o serie de greșeli pe care orice femeie le face atunci când își dorește să slăbească, astfel încât să le poți evita.

  1. Se înfometează

Multe femei au impresia că dacă renunță, pur și simplu, la mâncare sau dacă mănâncă foarte puțin vor ajunge la greutatea ideală. Totuși, trebuie să știi că pentru a funcționa corect, corpul tău are nevoie de energie și nutrienți care se găsesc în alimente. Înfometarea poate provoca afecțiuni grave de sănătate, din cauza deficiențelor nutriționale pe care le produce, dar și din cauza faptului că sistemul digestiv nu mai este utilizat. Mai mult decât atât, deși înfometarea te poate ajuta să slăbești, aceasta poate produce „efectul Yo-Yo”. Acest lucru înseamnă că, după ce slăbești, poți câștiga, din nou, kilogramele pe care le-ai pierdut. Într-adevăr, excesul de calorii duce la îngrășare, iar pentru a slăbi e nevoie de o scădere a consumului caloric. Totuși, înfometarea nu este o soluție. Pentru a slăbi eficient, este nevoie de un plan nutrițional realizat corect, astfel încât să pierzi kilograme, într-un mod sănătos. 

  1. Apelează la diete dubioase

O mulțime de femei au încredere în tot felul de diete dubioase care promit o scădere rapidă în greutate. Însă, dacă analizezi aceste diete, vei afla că acestea au la bază tot înfometarea. Concret, ele restricționează grupe alimentare, ceea ce înseamnă că promovează o dietă dezechilibrată. Este important să știi că nu există diete standard, pe care oricine le poate urma. Fiecare persoană are nevoie de un regim personalizat în funcție de caracteristicile și nevoile proprii. Acest lucru poate fi realizat doar de un nutriționist. 

  1. Înlocuiește alimentele cu suplimentele/pastilele pentru slăbit

Pastilele și suplimentele pentru slăbit reprezintă o altă metodă greșită la care apelează unele reprezentante ale sexului frumos pentru a slăbi. Multe femei înlocuiesc mâncarea cu tot felul de suplimente sau pastile de acest gen, fără să realizeze că acest lucru dăunează sănătății. Altele continuă să urmeze o alimentație dezechilibrată, dar, în același timp, utilizează produse pentru slăbit, având impresia că acestea chiar ajută. Multe produse pentru slăbit sunt, de fapt, periculoase pentru organism. Cu toate acestea, există și suplimente pentru slăbit care te ajută să pierzi în greutate prin diferite mecanisme, însă, doar în condițiile în care te bazezi pe un regim alimentar echilibrat. Așadar, suplimentele pentru slăbit pot fi folosite doar pentru a potența procesul, dar nu stau la baza acestuia.

  1. Mănâncă doar fructe și legume

Pentru multe femei, dieta înseamnă salată. Desigur, legumele și fructele sunt mai sărace în calorii decât restul alimentelor, însă dacă ai mânc, exclusiv, doar așa ceva, te-ai înfometa. O dietă personalizată are la bază o varietate de alimente, combinate într-un mod inteligent, care să te ajute să slăbești. 

  1. Face sport, dar mănâncă dezechilibrat

Dacă mergi la sală, dar acasă mănânci la fel de nesănătos ca și până acum, sportul este aproape inutil. Activitatea fizică ajută la eliminarea caloriilor,dar contează doar în proporție de 30%. Restul de 70% este reprezentat de alimentație. Așadar, dacă vrei să slăbești, trebuie să acorzi mai multă atenție alimentației. 

  1. Vrea să ajungă la o greutate nesănătoasă

Orice femeie care vrea să piardă în greutate își dorește să slăbească cât mai mult. De asemenea, multe femei care au o greutate normală au impresia că au kilograme în plus. Însă, această mentalitate va duce la subnutriție, deci la un deficit de greutate. Este important să știi că organismul funcționează optim la o greutate ideală, deci nu este sănătos să fii prea slabă. 

  1. Vrea să slăbească mult într-un timp scurt

Aproape orice femeie își dorește să slăbească multe kilograme în cel mai scurt timp. Însă, este important să înțelegi că nu poți scăpa, într-o săptămână, de kilogramele pe care le-ai adunat într-un an. Este mai sănătos și eficient să slăbești lent, iar astfel previi și fenomenul „Yo-Yo”. 

Așadar, din dorința de a slăbi, multe femei apelează la metode care le pun sănătatea în pericol. Acum că ai aflat care sunt acestea, încearcă să le eviți și apelează la un nutriționist pentru o dietă sănătoasă.