Îți prezentăm în continuare 5 sfaturi ușor de pus în practică, pentru a obține note cât mai bune la examen.

1. Respectă programul stabilit pentru teme

Cel mai bine ar fi să-ți stabilești un interval orar zilnic pentru rezolvarea temelor și repetarea materiei. După ce alegi perioada potrivită, ar fi indicat să respecți programul, pentru că astfel vei intra într-o rutină și vei învăța mai eficient. În timpul alocat studiului nu te întrerupe pentru alte activități, cum ar fi jocurile online sau urmărirea unei emisiuni la televizor, pentru că ele te vor distrage și-ți va fi mai greu să-ți regăsești concentrarea.

2. Pregătirea suplimentară te poate ajuta

Materia din programa școlară poate fi greu de înțeles fără un studiu individual mai aprofundat. De aceea, îți recomandăm să-ți rezervi un timp și pentru cursuri online sau poți face o pregătire pentru examene cu Brio, care este o platformă cu teste de evaluare pentru materii școlare precum matematica și limba română, dar și cu teste de literație și personalitate, la momentul actual. Aceste teste online te ajută să-ți dai seama care este nivelul tău real și unde este nevoie să aprofundezi materia. Rezultatele testelor sunt corecte și obiective.

3. Odihnește-te suficient

Ca să obții rezultate bune la un examen trebuie să fii în formă. De aceea, este esențial să respecți programul de somn, cel puțin 8 ore pe noapte. Nu te culca prea târziu și nu învăța chiar înainte de culcare, pentru că îți va fi mai greu să adormi. Pentru un somn odihnitor, îți recomandăm să faci puțină mișcare înainte, să nu mănânci prea mult și să te relaxezi cu o activitate plăcută, cum ar fi cititul. Desigur, este indicat să faci câteva pauze de odihnă și în timpul zilei, pentru că altfel nu te vei mai putea concentra și-ți vei pierde energia.

4. Repetă constant materia parcursă

Un secret important și foarte ușor de pus în practică este repetarea constantă a materiei care ți-a fost predată. Astfel, când se va apropia examenul, nu va trebui să parcurgi tot, doar ultimele lecții, pentru că restul îți va fi deja foarte bine cunoscut. În plus, dacă vei reveni periodic asupra unor lecții mai vechi, informația ți se va întipări mai bine în memorie, fără un efort special și o vei reține mai mult timp, chiar și după examen. De aceea, este bine să repeți lecțiile cât mai des posibil.

5. Fă mișcare

Chiar dacă petreci multe ore învățând, trebuie să ai grijă și de corpul tău. Este important să faci zilnic mișcare, preferabil în aer liber, cel puțin 30 de minute sau o oră, dacă nu găsești timp pentru asta decât o dată la două zile. Mișcarea te menține în formă, îți conferă energie, întărește sistemul imunitar și în acest fel vei putea să te concentrezi mai ușor, vei reține mai repede informația și vei obține rezultatele dorite.

Pune în aplicare aceste trucuri simple și eficiente și o să vezi că vei reuși să iei note mult mai bune la examene!