Cât de normală este căderea părului?

Înainte de toate, trebuie să știm că părul nostru trece prin 3 etape: anagen, catagen și telogen, în care părul trece prin mai multe transformări, de la creștere, la inactivitate, până la hibernare. După ultima etapă, este esențial să știm că părul va începe să cadă în mod natural, pentru a se regenera. 

O cădere de 100 de fire de păr pe zi este una normală, abia după ce se depășește acest număr este nevoie să ne îngrijorăm. Dacă te afli în această situație, îți propunem 5 metode prin care poți reduce căderea excesivă a părului:

1. Păstrați un echilibru hormonal constant în organism

În special la femei, dezechilibrul hormonal are un impact negativ asupra organismului, iar efectele acestuia se observă și la nivelul părului. În cazul în care ai început un tratament cu pastile contraceptive sau ai încheiat un astfel de tratament, lucrul acesta va stârni un dezechilibru în organism și poate cauza căderea părului excesivă. Pentru a evita asta, optați mai degrabă pentru tratamente naturale și administrați doar suplimente potrivite pentru organismul vostru.

2. Evitați coafarea excesivă și agresivă a părului

O coafare excesivă a părului poate răni folicula părului, slăbind-o și cauzând ulterior căderea părului. Dacă alegi din când în când un look natural, părul tău va avea timp să respire și va fi fresh, căpătându-și vitalitatea și strălucirea. 

3. Pe cât posibil, preveniți situațiile stresante

Perioadele stresante prin care trecem pot avea efecte vizibile asupra organismului nostru, de la creșterea tensiunii, la tulburări de somn sau chiar căderea excesivă a părului. Nivelul hormonilor masculini androgeni va fi ridicat, iar asta va afecta ciclul natural al părului. Știm că este dificil să nu treci prin perioade stresante, însă îți recomandăm ca, pe cât posibil, să înveți să le tratezi cu calm și să te detașezi. 

4. Consumați colagen, pentru păr sănătos din interior

Sănătatea părului nostru este influențată și de alimentația noastră – uneori însă, este dificil să găsim în alimente și să consumăm toți nutrienții de care avem nevoie. Atunci este nevoie să consumăm suplimente alimentare de calitate, care să contribuie eficient la reducerea căderii părului și la dobândirea unui aspect sănătos. 

Un supliment eficient în acest sens este colagen hidrolizat lichid, care acționează din interior, întărind firul de păr, oferindu-i volum, strălucire și un aspect sănătos. Conform celor de la Grădina Sănătății, magazin de suplimente naturiste super concentrate cu peste 8 ani de experiență pe piața din România, este recomandat să alegem o variantă îmbunătățită și cu alte vitamine și ingrediente active, pentru că deși colagenul este cel mai important când vine vorba de sănătatea părului, efectele sale sunt mult mai puternice în combinație cu alte vitamine și minerale. Iar dacă veți alege colagen lichid, trebuie să știți că acesta se absoarbe mult mai repede în organism, astfel că rezultatele vor fi vizibile mai repede. 

5. Renunțați la produsele agresive de styling 

Spray-ul, fixativul, gelul de păr, spuma pentru volum, sunt doar câteva dintre produsele pe care, dacă le folosim zilnic și excesiv, vor slăbi cuticula părului, îl vor îngreuna, tinzând mai târziu să se rupă. Pe termen lung, aceste produse vor cauza căderea părului, lucru nedorit atunci când urmărim înfrumusețarea sa prin folosirea acestor produse. Îți recomandăm să alegi produse cât mai neagresive părului și pe care să le folosești rar, doar în situațiile în care ai cu adevărat nevoie de ele. 

Căderea părului are atât cauze interne, cât și externe, iar mai sus sunt doar câteva sfaturi care ne pot ajuta să rezolvăm această problemă atât de presantă pentru noi, femeile – urmându-le putem ajunge să avem o podoabă capilară sănătoasă, bogată, care să ne accentueze trăsăturile și să ne facă să ne simțim bine în pielea noastră.