Elementele de bază

Utilizarea de lenjerii de pat este un mod bun de a acoperi ceea ce nu este atractiv. De exemplu, dacă picioarele patului nu sunt foarte frumoase, le puteți acoperi prin utilizarea unui cearșaf mai lung sau cu margine decorată. Dacă nu aveți o tăblie frumoasă sau confortabilă sau pur și simplu patului îi lipsește tăblia, veți avea nevoie de niște perne suplimentare. Pernele de calitate, lenjeriile de pat și plapumele vor completa sanctuarul tău. Alege culori neutre pentru toate aceste elemente. Puteți face combinații inedite între elementele de lenjerii de pat, în funcție de starea și stilul dumneavoastră.

Atenție la calitate

Este foarte important să optezi pentru lenjerii de pat de calitate de la Emag, cele mai bune pe care ți le poți permite. Acestea îți vor asigura un somn mai relaxant și mai odihnitor. Fără îndoială, cea mai bună opțiune este bumbacul deoarece, pe lângă faptul că este moale, este respirabil. Pe de-altă parte, satinul va fi mai moale și mai ușor de călcat decât percalul. Dacă îți permiți, alege bumbacul egiptean sau peruvian. Oricare dintre cele două materiale sunt foarte delicate, însă sunt costisitoare.

Există și opțiuni de lenjerii de pat din bumbac și poliester care se calcă cel mai bine.

Alegeți culorile

Există mai multe studii care arată că culorile influențează modul în care dormim. Patul este punctul principal al dormitorului, deci este bine să alegem lenjerii de pat în aceeași schemă de culori ca a întregii camere. Puteți merge la sigur cu nuanțe neutre, fie culori pastelate, tonuri pământii, alb sau gri, și să păstrați culorile mai intense și mai îndrăznețe pentru accesorii, precum perne sau pături. Dacă preferi, însă, o cameră mai vibrantă, fiind o persoană plină de energie, prounerile de culori sunt nelimitate, având avantajul că oricând poți experimenta cu ceva nou.
Accesorii

Paturile nu mai sunt doar simple piese de mobilier cu lenjerii, o plapumă si o simplă pernă. Acum paturile au mai multe elemente menite să creeze un aspect mai relaxat și confortabil. Desigur, acest lucru nu înseamnă că trebuie să încărcați patul cu perne și cuverturi. Echilibrul este esențial în orice aspect al vieții. Ceea ce vă poate ajuta este să alegeți o tăblie de pat confortabilă de care vă veți putea sprijini pentru a citi o carte, de exemplu. Pernele poti fi mai multe, fie 4, 6 sau poate chiar 8. Două trebuie să fie pentru somn, iar restul pot fi de decor și este bine ca acestea să respecte schema de culori. De asemenea, optați pentru o cuvertură de pat în aceleași culori pentru a oferi un aspect îngrijit camerei și a evita să murdăriți lenjeria de pat.

Puteți adăuga inclusiv o pătură într-o culoare mai vibrantă pe care să o folosiți când doar vreți să ațipiți sau să vă odihniți puțin.

Atenție la dimensiuni

Când alegem lenjerii de pat, este esențial ca acestea sa fie pe dimensiunile patului și ale accesoriilor (perne, pilote), astfel încât să le acopere în totalitate. Fii atent la dimensiunile prezentate pe etichetele lenjeriilor și optează pentru cea care este cea mai aproape de dimensiunile de care ai nevoie. În cazul unui cearșaf, nu este o problemă dacă acesta este ceva mai mare, întrucât poate fi pliat și ascuns sub saltea. Este mai dificil în cazul pilotei sau a pernelor, unde, dacă lenjeria este prea mică, acestea nu vor încăpea și, deci, nu vor putea fi folosite.