Toți trebuie să începem de undeva și din fericire există și locuri de muncă ce pun accentul pe abilități și atitudine și mult mai puțin sau deloc pe experiență. Din contră, în anumite meserii, experiența anterioară nu este un atu, deoarece angajatorul vrea să te învețe meserie de la zero. Citește articolul de mai jos pentru a descoperi ce variante ai ca proaspăt absolvent sau dacă ești în căutarea unei schimbări în carieră. 

Antrenor personal 

Evident, trebuie să ai o oarecare înclinație către sport, disciplină și lucrul cu oamenii pentru a avea succes în acest domeniu, dar adevărul este că nu ai nevoie de experiență pentru a profesa ca antrenor personal. E suficient să urmezi un curs, să faci cercetare în domeniu și să fii evident pasionat de ceea ce faci. Din ce în ce mai multe persoane sunt dispuse să plătească bani grei pentru a se simți și a arată cât mai bine și, dacă îți dai silința pentru a le construi planuri de exerciții și de dietă personalizate, rezultatele nu vor întârzia să apară. Și nici profitul!

Blogger

Oricine apreciază o poveste bine scrisă, mai ales în aceste vremuri. Având în vedere faptul că aproape toată activitatea s-a mutat în online, până și cea de învățare, nevoia de conținut a crescut în mod fulminant. Pentru a avea un blog de succes trebuie să-ți creezi un stil de scris atrăgător și să abordezi subiecte din cele mai diverse și mai interesante. Pe măsură ce te vei face cunoscut și-ți vei crea o nișă, vor apărea și contractele de publicitate și ofertele de a face recenzii la produse. 

Model de videochat 

Aceasta este una din meseriile în cadrul cărora mulți angajatori chiar preferă să nu ai experiență anterioară. În această industrie, mai mult ca în oricare alta, este nevoie de o minte deschisă și de abilitatea de a învăța repede. În momentul în care vei afla ce trebuie să faci la videochat vei înțelege că această meserie presupune mult mai mult decât o față sau un corp atrăgător. Modelele de videochat de succes știu cum să vorbească cu utilizatorii platformelor de videochat și cum să-i intrige prin discuții, nu prin nuditate. Desigur, vei învăța toate acestea în training. 

Controlor de trafic aerian 

Probabil cea mai stresantă meserie din această listă, dar în consecință și una dintre cele mai bănoase, este cea de controlor de trafic aerian. Nu ai nevoie de studii superioare, dar vei fi testat la sânge pentru a se determina dacă ai ce-ți trebuie pentru a putea face față responsabilității imense ce va fi așezată pe umerii tăi. În urma programelor de pregătire și testare riguroasă, doar 10% dintre candidați sunt acceptați. Salariul este mai mult decât satisfăcător chiar din prima lună, dar job-ul se poate dovedi a fi extrem de solicitant. 

Artist tatuator 

Nu vei avea nevoie de experiență în această meserie, dar talentul și calitățile tale trebuie să fie pe măsura cerințelor clienților. Dacă ai deja o înclinație către arta corporală te poți îndrepta către acest sector în care salariul unui începător poate ajunge undeva la 6000 RON lunar. Dacă ești foarte bun poți evolua rapid și în timp vei putea chiar să-ți selectezi clientela. 

Tu în care dintre aceste meserii vei face performanță?