1. Materialul de fabricație

Printre cele mai bune materiale utilizate în confecționarea hainelor pentru copii regăsim bumbacul, dar și combinația dintre acesta și alte materiale sintetice. Bumbacul este un material moale și elastic care permite pielii să respire. Datorită faptului că fibra de bumbac este hipoalergică, asigură un nivel în plus de protecție pentru pielea delicată a celor mici, fiind și un motiv pentru care merită să cumperi bluze și tricouri pentru fetițe confecționate din acest material.

  1. Confortul

Confortul este asigurat de materialul de fabricație și mărimea corespunzătoare. Odată ce ai ales pentru copilul tău articole de îmbrăcăminte confecționate dintr-un material plăcut la atingere, care nu irită pielea, și ai optat pentru mărimea corespunzătoare, este imposibil ca cel mic să nu se simtă confortabil în ceea ce poartă.

  1. Mărimea corespunzătoare

Următorii parametri îți oferă certitudinea că hainele pe care le-ai achiziționat sunt potrivite pentru copilul tău: intervalul de vârstă, greutatea și înălțimea. Magazinele online pun la dispoziția clienților tabele cu mărimi pentru a ușura procesul de achiziționare.

  1. Modelul

Fiecare copil are propriile preferințe de care poți ține cont atunci când achiziționezi articole de îmbrăcăminte. Dacă în cazul hainelor pentru fete primează imprimeurile florale și cele cu prințese, în cazul băieților sunt la modă imprimeurile cu cele mai râvnite personaje din desenele animate ale momentului. 

  1. Modul de îngrijire

Știm cât de repede murdăresc copiii hainele ce le poartă, tocmai de aceea, ar fi bine să alegi haine care se curăță ușor și nu sunt pretențioase la spălări frecvente. Fiecare articol de îmbrăcăminte are în interior eticheta pe care sunt specificate recomandările cu privire la modul de îngrijire. 

Întreținerea corectă a hainelor pentru cei mici

Pielea celor mici este mai sensibilă și mai predispusă la apariția alergiilor. Pentru a evita eventualele probleme ale pielii, ar fi bine să ții cont de câteva aspecte:

  • Urmărește întotdeauna eticheta hainelor și respectă instrucțiunile de spălare
  • Alege detergent special pentru hainele copiilor, de preferat hipoalergenic. Evită folosirea înălbitorilor și a altor produse similare care conțin substanțe chimice și au miros puternic. 
  • Este recomandat să speli hainele celor mici separat de cele ale celorlalți membri din familie. 
  • Separă hainele în funcție de culori, dar și de uzul lor. 

Unde poți găsi haine de calitate pentru fetițe?

Sunt unele magazine online în care găsești o gamă variată de articole pentru copii, începând de la bluze și tricouri pentru fetițe, accesorii pentru bebeluși și până la jucării educative. MiniKids este o opțiune inteligentă deoarece găsești în magazinul online articole de calitate la prețuri accesibile. Vezi colecția de compleuri fetițe de la MiniKids, dar și celelalte categorii și alege cele mai potrivite articole pentru cei mici.