Cu timpul însă, din pantofii pe care îi aveam puși deoparte pentru sport, aceștia s-au transformat în unii pe care îi purtăm chiar și zi de zi – în afară de sezonul rece – și la ocazii atât de diferite, încât ne e greu să nu avem măcar o pereche în dulapul pentru pantofi.

Ce noroc pe băieți că pantofii sport au fost întotdeauna asociați stilului lor, așa că schimbarea modei nu și-a pus atât de mult amprenta cum a fost în cazul doamnelor care au început să aibă tot mai multe perechi de pantofi sport în garderobă. Haide să vedem ce modele de pantofi sport îți recomandăm să ai acasă. Pe testate, bine-nțeles, pentru că astfel putem să dăm sfaturi cât mai bune cititorilor noștri.

Așa cum spuneam și mai devreme, alege să porți pantofii sport din primăvară până în toamnă, când vremea devine mai rece și mai umedă, pentru un confort maxim. Desigur, o ploaie de vară nu îți va face rău chiar dacă ai teniși în picioare, însă în combinație cu frigul de toamnă târzie, s-ar putea să te trezești cu o răceală neașteptată și nebinevenită.

1. Tenișii Converse

Tenișii Converse sunt poate cei mai versatili pantofi sport din câți există pe piață în acest moment. Și poate și cei mai cunoscuți. De ce? Nu știm dacă avem un răspuns concret pentru tine, însă cert este că aceștia sunt purtați de la o plimbare în parc până la încălțămintea de nuntă atât pentru doamne cât și pentru domni.

În diverse culori sau combinații de culori; joși sau înalți; din material textil sau piele; pentru doamne, domni sau chiar copii; tenișii Converse sunt alegerea multora atunci când vine vorba să își achiziționeze o pereche de pantofi sport.

Și nu avem cum să nu le dăm dreptate, când și noi abia așteptăm primăvara după o iarnă în care a trebuit să îi punem deoparte. Iar partea bună este că în perioada reducerilor, prețul acestora poate scădea chiar și la jumătate și astfel ei sunt accesibili oricărui buget. Și unde mai pui că durata de viață a unei perechi este de minim trei ani? Așadar, ei nu sunt o investiție de un sezon, ci de lungă durată.

Alege culoarea, materialul și modelul care ți se potrivește și investește neapărat într-o pereche de teniși Converse pentru a-i purta la cele mai diverse ocazii!

2. Adidas

Adidas este brandul care de fapt a și dat un alt nume pantofilor sport, un nume care nu se mai asociază neapărat cu brandul, ci cu modelul pantofilor: adidași. De câte ori ai mers la cumpărături cu gândul să îți iei o pereche de pantofi sport? Și de câte ori ai mers la cumpărături cu gândul să îți iei adidași? Da, cu siguranță ne aflăm în aceeași situație, și anume în a doua.

Adidas este brandul pe care îl poartă atât sportivii de performanță în concursuri, cât și oricine este fanul lor zi de zi sau atunci când situația le-o permite. Poate că lucrezi într-un domeniu în care pantofii sport nu fac parte din gerderoba zilnică și atunci aștepți mai nerăbdător weekendul sau serile de după birou să îi încalți.

În diferite culori și modele, și brandul Adidas are câte ceva pentru orice gusturi sau stiluri. Desigur, cel mai bine se potrivesc unui stil sport sau smart-casual, însă dacă ești mai îndrăzneț, îi vei asorta chiar și cu un costum la ocazii mai informale.

3. Emporio Armani

Credeai că brandurile cu renume în stilul elegant nu au de-a face cu stilul sport? Ei bine, aici ținem să te contrazicem. Și nu ne referim aici doar la îmbrăcăminte – tricouri, pantaloni, hanorace – ci și la încălțăminte.

Un prim exemplu pe care ți-l putem da este Emporio Armani, care crează și pantofi sport. În culori de cele mai multe ori neutre, cum ar fi alb sau negru sau o combinație între cele două, pantofii sport de la acest brand îți vor oferi și o anume eleganță, alături de partea lor confortabilă.

Dacă bugetul îți permite, îți recomandăm o pereche de adidași de la Emporio Armani. Și nu uita, aceasta este o investiție pe care o faci pe termen lung, nu doar pentru un sezon. Chiar dacă ei sunt mai scumpi de felul lor, vei putea să îi porți o perioadă lungă de timp și poate chiar și să îi lași moștenire dacă cei mai mici din familia ta te ajung din urmă la numărul de la picior.

Treaba cu pantofii sport nu este una ușoară, chiar dacă așa pare de la distanță. Având atâtea branduri și atâtea modele la dispoziție, îți va fi greu să iei o decizie imediată.

Recomandarea noastră este să studiezi bine piața înainte de a lua o decizie și să încerci să afli ce ți se potrivește cel mai bine.