Suntem atrase de bărbați la fel de atrăgători ca noi

O cercetare a Univesității din California a analizat comportamentul a 120 de bărbați și femei heterosexuale și activitatea acestora pe aplicațiile de dating. Iar rezultatul a arătat că atât femeile, cât și bărbații sunt atrași de persoane pe care le percep ca fiind la fel de atrăgătoare ca ei. „Cei care pun ochii pe cineva mult mai atrăgător petrec apoi mult timp făcându-și griji că partenerul îi va înșela. Cei care aleg o persoană mai puțin atrăgătoare se gândesc apoi că ar putea cuceri pe cineva care arată mai bine”, spune psihologul Mark Sergeant. 

Suntem atrase de bărbații care miros bine

Nu degeaba, industria parfumurilor pentru bărbați înflorește de la an la an. Un studiu din 2009 publicat în Jurnalul Internațional de Știință Cosmetică a arătat că bărbații care poartă parfumuri cu arome masculine sunt mai dezirabili pentru persoanele de sex opus. Mai mult decât atât, atunci când unui grup de femei i-a fost arătat un clip video cu bărbații participanți la studiu, aceia care purtau parfum au fost considerați ca fiind mai atractivi, cu toate că femeile nu îi puteau mirosi. Explicația oamenilor de știință este că aceștia aveau un comportament mai încrezător, lucru care îi făcea mai dezirabili. 

Ne plac bărbații amuzanți

Numeroase studii au descoperit că femeile sunt mai atrase de bărbații care le fac să râdă. În același timp, bărbații nu sunt neapărat mai atrași de femeile care au simțul umorului dezvoltat. Un studiu publicat în 2006 în Jurnalul de Evoluție Comportamentală arăta că femeile prețuiesc mai mult calitățile unui bărbat amuzant, în timp ce bărbații încearcă în mod activ să fie haioși atunci când se află în preajma unei femei pe care vor să o cucerească. 

Suntem atrase de culoarea roșu

Un studiu multicultural din 2010, la care au participat subiecți din China, Anglia, Germania și SUA a descoperit că femeile sunt mai atrase de bărbații îmbrăcați în roșu. Într-un experiment al studiului, 55 de femei au privit fotografia unui bărbat îmbrăcat în cămașă roșie și a unuia îmbrăcat în verde. Primul a fost cotat ca fiind mai atractiv, iar rezultatele s-au păstrat și atunci când oamenii de știință au introdus în experiment și bărbați îmbrăcați în alte culori. Este interesant faptul că femeile nu au fost conștiente că erau influențate subliminal de culoarea în care era îmbrăcat bărbatul respectiv. 

Constituția atletică este cea mai atractivă

Un studiu din 2007 realizat de Universitatea din California a arătat că femeile preferă un partener cu constituție atletică, dar nu ar prefera un bărbat foarte musculos pentru o relație de lungă durată. Femeile asociază un corp bine făcut cu ideea de masculinitate, dar bărbații care petrec prea mult timp în sala de sport, încercând să își crească mușchii cât mai mult s-ar putea să aibă de pierdut dacă își doresc o relație pe termen lung. 

Femeile nu preferă neapărat bărbații proaspăt rași

Un studiu realizat în 2013 la Universitatea din New South Wales a descoperit că femeile preferă în general bărbații cu barba nerasă de câteva zile. „Părul facial este corelat cu masculinitatea și maturitatea, dar și cu sentimentul de dominare și agresivitate. O barbă subtilă este cea mai atractivă”, spune unul dintre autorii studiului. În schimb, bărbații proaspăt rași și cei cu barba lungă nu s-au bucurat de la fel de mult succes printre participantele la această cercetare. 

Sursa foto: Rosie Ann from Pexels

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Sephora