Ritmul de viață, tot mai alert

Cât de rapid este orașul tău? România și capitala țării noastre au fost și ele incluse în acest studiu, iar Bucureștiului a ieșit pe locul 26 într-un top al celor mai rapide orașe. Studiul a analizat de fapt câte secunde îi ia unui locuitor obișnuit al orașului pentru a parcurge o distanță de 18 metri.

Conform studiului ”Pace of life”, realizat de British Council, cele mai rapide 5 orașe din lume ar fi:

  1. Singapore
  2. Copenhaga
  3. Madrid
  4. Guanghzou
  5. Dublin

Din orașele analizate, cele mai puțin rapide orașe sunt Bern din Elveția, Manama din Bahrain și Blantyre din Malawi.

Prof. Richard Wiseman, cel care a condus studiul realizat de British Council, declara că: ”Această simplă măsurătoare dezvăluie aspecte profunde despre sănătatea fizică și socială a unui oraș. Ritmul vieții în marile orașe este mult mai rapid decât înainte. Iar dezvoltarea unui ritm tot mai accelerat afectează mase mari de oameni, în condițiile în care tot mai mulți trăiesc în zonele urbane”.

Când ai un ritm de viață tot mai rapid și ești mereu pe fugă, trăiești în tensiune, ești mai stresat, iar acest lucru afectează în timp sănătatea inimii.

Oamenii care merg foarte repede sunt mai puțin fericiți

Mergem mai repede, facem totul mai repede, vorbim mereu la telefon, trimitem mesaje, suntem asaltați de mail-uri, avem tot mai multe lucruri de rezolvat rapid într-o singură zi. Dacă te recunoști în acest tablou, întreabă-te cum ai ajuns aici și dacă mai ești liniștită și fericită ca înainte.

Prof. Wiseman susține că impactul psihologic și emoțional al unei vieți pe fugă este mult mai accentuat decât am crede. În realitate, oamenii care merg mai repede, cei care sunt mereu grăbiți, cei care aleargă în mai multe părți și vor să rezolve tot felul de lucruri sunt și cei mai puțin satisfăcuți de ceea ce fac și de viața lor în general.

foto: 123rf.com