În vârstă de 3 ani, Zhasmina nu-și amintește absolut nimic, așa că, din fericire, nu se poate vorbi despre o traumă psihică. Spre binele ei, din memorie i s-a șters totul. Nu ține minte căderea, nu știe că toți cei din jurul ei au murit, nu știe cât a plâns până să fie găsită.

Imediat după accidentul aviatic, echipele de salvare venite la fața locului nu mai aveau nicio speranță să găsească pe cineva în viață. Din avion nu mai rămăsese nimic, lucrurile pasagerilor erau împrăștiate peste tot, o mare de lucruri care aminteau de câteva vieți curmate.

Pe Zhasmina a salvat-o faptul că plângea. Doar așa au găsit-o la timp salvatorii. Dusă de urgență la spital, medicii au observat că în afara unei fracturi la un picior nu avea nimic. O rană ce ar putea fi considerată superficială ținând cont de amploarea tragediei. Avionul căzuse ”ca o piatră” de la mai bine de 100 de metri înălțime.

”A fost dorința lui Dumnezeu!”

”Cred că e un miracol că a supraviețuit? Cu siguranță e! A fost dorința lui Dumnezeu”, declară medicul Nikolay Rybachuk. ”Din punct de vedere medical, a scăpat foarte ușor”, mai spune el.

De la accident, fetița a fost internată în spital. Iar luni, cu câteva săptămâni înainte de Crăciun, aceasta a fost externată, refăcută aproape complet. ”Totul va fi bine”, mai spune medicul.

Dar cum se explică totuși supraviețuirea miraculoasă a fetiței? Pe lângă voința divină, fetița a fost ocrotită de o profesoară prezentă în avion, Olga Laponnikova. Femeia în vârstă de 44 de ani a ocrotit-o pe copilă cu propriul trup când a văzut că avionul pierde din înălțime.

E clar, spune toată lumea, că Zhasmina a avut un înger păzitor. Și nu e prima oară când acesta o ocrotește. Zhasmina s-a născut prematur, iar la venirea sa pe lume medicii au spus că nu va supraviețui.

Timp de o lună a fost ventilată artificial. ”Dumnezeu nu a lăsat-o să moară”, povestește mătușa sa. ”Și apoi să cadă din cer de la o asemenea înălțime… să fie singura supraviețuitoare…”

De aceeași părere este și mama fetiței, Maria Leontyeva, de 32 de ani. ”A protejat-o îngerul ei păzitor”, spune femeia, fără a o uita pe profesoara care i-a învelit fata cu propriul trup. ”Dumnezeu să-i odihnească sufletul!”.

Foto: Captură Mirror

Citește și:

Vezi și Un polițist cu inimă mare a adoptat bebelușul unei femei care trăia pe străzi: ”Am simțit că Dumnezeu ne-a pus să facem asta!”