Potrivit statisticilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății*, aproximativ 3,5 miliarde de persoane din întreaga lume suferă de probleme dentare. Doar 26% dintre români merg la medicul stomatolog de cel puțin două ori pe an. Mai mult, studiile arată că, în medie, un român consumă un tub şi jumătate de pastă de dinţi într-un an. Și schimbă periuța de dinți doar o dată la 15 luni.

Cele mai frecvente probleme dentare sunt cariile și boala parodontală. Acestea fiind și cauze majore ale pierderii dinților. Există mulți factori de risc asociați sănătății orale, inclusiv alimentația nesănătoasă, consumul de tutun, consumul de alcool, igiena orală deficitară și factorii sociali determinanți.

Cum ne dă lecții de igienă orală o fetiță de 8 ani

Programului Școlar Colgate oferă șansa copiiilor cu vârste între 6 și 9 ani de a concura în cadrul competiției internaționale de desene My Bright Smile. Copiii pun într-o formă creativă informațiile învățate. Anual, cele mai bune 12 desene din întreaga lume sunt premiate. Și sunt selectate pentru a fi incluse în calendarul global Colgate „My Bright Smile™”. Pentru a treia oară consecutiv, România ocupă un loc în acest calendar, de data aceasta cu ajutorul Iuliei.

Iulia Manole (8 ani) este elevă la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” – Şcoala Gimnazială Nr. 6 din Hunedoara. A fost declarată unul dintre cei 12 câștigători la nivel internațional ai concursului de desene. Iar reușita acesteia a fost recompensată cu o bursă  în valoare de 250 de dolari. În același timp, clasa din care face parte a primit o bursă în valoare de 500 de dolari.

Premierea câștigătoarei a avut loc pe 21 martie, în cadrul unui eveniment local organizat în Hunedoara.

200.000 de copii din 38 de județe învață cum să aibă grijă de sănătatea dinților

Programul Școlar Colgate este o campanie de educație pentru sănătatea oro-dentară. În fiecare an, ajunge la 200.000 de copii. Programul va avea în acest an două ediții. Elevii vor beneficia de lecții educative pentru o igienă orală corectă.

Prima ediție din 2019 se va desfășura în perioada 24 martie – 14 iunie. Și va ajunge în județele Alba, Arad, Bacău, Brăila, Brașov, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Mureș, Olt, Sălaj, Vaslui și în sectorul 3 din București. Din anul 2015, programul se desfășoară în parteneriat cu Societatea Națională de Cruce Roșie din România cu sprijinul căreia sunt identificate școli primare din întreaga țară, cu sprijinul Asociației Naționale de Stomatologie Pediatrică din România.

Lecțiile prezentate sunt adaptate vârstei celor mici și au un format atrăgător, interactiv. Ele au rolul de a le insufla copiilor regulile de bază ale igienei orale și de a-i învăța cum să perieze corect dinții. De asemenea, copiii vizionează și filmul educațional “Doctorul Măseluță și Supereroii dinților sănătoși”, prin intermediul căruia află  regulile ce trebuie respectate pentru a avea un zâmbet strălucitor și sănătos. La finalul fiecărei lecții, copiii primesc produse pentru igiena dentară, iar părinții un pliant cu sfaturi, precum și un calendar pentru însemnarea periajului zilnic.

 

 

Sursa foto: PR