De Crăciun totul era bine în familia Augler. Nimeni nu-și putea imagina că în doar câteva săptămâni copiii aveau să rămână fără tată.

În 3 ianuarie, Matt, în vârstă de 52 de ani, a început să respire tot mai greu. Diagnosticul a venit ca un trăsnet: fibroză pulmonară.

După ce au trecut peste șocul inițial, cei doi au reușit să-și găsească speranța. Credeau că, cu tratament, totul avea să fie bine și că Matt putea fi alături de familie încă ani buni.

Când medicul le-a spus că nu mai poate face nimic și că Matt nu va trăi mai mult de o săptămână au crezut că nu e adevărat. Trăiau cel mai crud coșmar, unul din care nu puteau ieși nicicum.

A fost momentul când, plângând neîncetat, Diane s-a gândit că are o singură cale de a-l ajuta pe Matt să-și cunoască fetița: să-și inducă nașterea. Norocul său a fost că a găsit înțelegere și în rândul medicilor. Impresionați, aceștia au fost de acord să o ajute.

După ce bebelușul a venit pe lume, a fost pus în brațele tatălui. Plângea. A ținut-o așa 45 de minute. ”Și eu și el am plâns în tot acest timp”, își amintește Diane.

”Am pus fetița pe el cât timp era în comă, de mai multe ori, și își întindea mâna către ea”

A doua zi, cât Diane se refăcea, Matt a încercat din nou să-și ia fetița în brațe. N-a mai putut. A îmbrățișat-o și mângâiat-o preț de un minut, după care a intrat în comă. ”Am pus fetița pe el cât timp era în comă, de mai multe ori, și își întindea mâna către ea”, își amintește cu lacrimi în ochi Diane. Și-a pierdut soțul în acea zi. ”Am pus-o pe fetiță în brațele sale și l-am ținut de mână până când nu a mai respirat”, povestește femeia devenită văduvă.

De atunci lacrimile curg șiroaie: de tristețe după plecarea lui Matt, de fericire pentru minunea mică venită să mai potolească durerea.

Vezi și Învățăturile unei femei, după ce soțul ei, bolnav, a murit. O poveste tristă din care ar trebui să reținem ceva

Citește și: