Cu siguranță un astfel de comportament nu este unul normal. Multora li s-ar putea părea chiar morbid. Debra Parsons, în vârstă de 41 de ani, are însă o explicație pentru gestul său. Susține că doar așa se simte aproape de mama sa, decedată în luna mai a acestui an.

Femeia a povestit pentru Mirror că face eforturi să păstreze din cenușă și pentru masa de Craciun. ”E singurul lucru care mă va ajuta să trec peste Crăciun fără mama”, afirmă ea.

”Oamenii ar putea crede că sunt bolnavă sau că nu e deloc respectuos ce fac, dar nu mă pot opri. Eu văd ceea ce fac ca pe ceva pozitiv – așa e alături de mine și o implic în viața mea de zi cu zi.

Simt că trăiește în interiorul meu, că devine parte din mine, că respiră prin mine. Răsuflarea mea e a ei”, povestește femeia.

Mama Debrei a murit subit în mai, din cauza unei infecții în piept. Debra nu reușise încă să treacă peste moartea unuia dintre copii, la naștere. ”Eu și mama am avut o legătură foarte puternică, una care nu poate să moară nici măcar în urma dispariției mamei mele. Mama m-a ajutat tot timpul și deodată nu a mai fost acolo.

 

”Mi-am lins degetele și le-am băgat în cenușă”

Dar cum a început totul? Inițial, Debra a ținut cenușa mamei ei într-o pungă din plastic, sigilată. Obișnuia să doarmă cu ea sau să care punga prin casa, acolo unde avea treabă.

Într-o zi, când Debrei îi era extrem de dor de mama sa, i-a venit ideea de a gusta din cenușa ei. ”Nu știu ce m-a determinat să fac asta prima oară. A fost ca o nevoie. Nu pot să descriu”, povestește femeia.

”Mi-am lins degetele și le-am băgat în cenușă. Înainte să realizez ce făceam, degetele erau în gură, iar gustul sărat m-a liniștit”, mai spune ea. A fost primul moment de liniște și pace de la moartea mamei ei.

Apoi, zi de zi, nevoia de a mânca din cenușă a devenit tot mai puternică, iar femeia nu i-a putut rezista.

Din păcate pentru ea, cenușa se împuținează, iar într-o zi se va termina negreșit. Debra nu vrea să se gândească acum la asta. Important e Crăciunul. La masa festivă mama ei va avea un loc, iar pe masă se va afla un tablou cu ea.

Foto: Captură YouTube

Vezi și Cenușa poate fi folosită ca medicament!

Citește și: