Familia regală britanică are tot felul de tradiții și reguli, unele vechi de secole. Deși în ultimii ani acestea s-au mai relaxat puțin, sunt destule care au rămas în picioare, la fel de rigide ca pe vremea când regina Elisabeta a II-a era doar o fetișcană sau nici măcar nu exista.

Iată câteva dintre ele:

1. Înainte ca un membru al Familiei regale să ceară de soție pe cineva e nevoie de binecuvântarea reginei. Regula e împământenită din 1772.
2. Orice logodnă în sânul Familiei regale e urmată de un anunț oficial către supuși și către presă.
3. După anunțul oficial al logodnei, urmează un interviu cu cei care vor fi soț și soție.

Citește și Prințul Harry renunță la burlăcie! A anunțat oficial logodna cu Meghan Merkel. El a uimit pe toată lumea cu povestea din spatele inelului de logodnă. E superb și e atât de special

4. Dacă alte mirese își pot alege, după voie, o rochie în culoarea oului de rață, ba chiar una roz sau vernil, în acest caz mireasa nu poate purta decât alb. Regula datează încă din 1840.
5. Conform unei legi din 1701, membrii Familiei regale, care țin de Biserica Anglicană, nu se pot căsători cu catolici. Meghan Markle va fi botezată în Biserica Anglicană şi va primi confirmarea înainte de căsătorie.
6. Invitațiile de nuntă sunt trimise de însăși regină, în numele întregii familii. La nunta prințului William cu Kate Middleton au fost trimise 2.000 de invitații.
7. Dacă nou-venitul în familie nu este de viță regală, atunci membrii Familiei regale vor sta în biserică în partea dreaptă.
8. Eticheta spune că nuntașii de sex feminin trebuie să poarte pălării.

Citește și Meghan Markle a făcut sacrificii imense ca să poată deveni soția prințului Harry. La ce a fost nevoită să renunțe ca să devină ducesă

9. Din buchetul miresei nu trebuie să lipsească mirtul, aceasta fiind planta iubirii și a căsătoriei. Mirtul e inclus în buchetul miresei din 1858.
10. După nuntă, mireasa depune buchetul la mormântul Soldatului Necunoscut, o tradiție care a pornit de la Elisabeth Bowes-Lyon, cea numită și Regina Mamă, mama actualei regine.

11. La nunțile regale din regat nu există cavaleri sau domnișoare de onoare. În schimb, sunt folosiți copiii din familie sau prietenii. Aceștia sunt cei care poartă verighetele și uneori țin trena miresei. Iar mireasa are un grup de fete care o acompaniază, cu vârste cuprinse între 5 – 17 ani.

Citește și Anunțul făcut de casa regală. Ce rol vor avea micul prinț George și prințesa Charlotte la nunta prințului Harry

12. La anul, în luna mai, putem băga mâna în foc că Meghan Markle va purta o tiara, cel mai probabil din colecția de bijuterii a Familiei regale.
13. Ca mijloc de transport pentru mire și mireasă e preferată caleașca trasă de cai.
14. Din moment ce se obișnuiește ca membrii de sex masculin ai Familiei regale să servească în armată, este de asemenea obișnuit ca ei să poarte uniformele lor oficiale pentru ceremonie.
15. Tortul de nuntă e întotdeauna cu fructe. Ingredientele de bază din acesta sunt fructele uscate și stropite cu coniac.
16. În afara tortului tradițional, mai există unul, ales de obicei de mire. La nunta sa, William a ales un tort cu ciocolată și biscuiți. Până în acest moment nu se știe ce alegere va face Harry.

Citește și Prințul Harry s-a lăsat de fumat pentru viitoarea soție, Meghan Markle

17. După ceremonia căsătoriei, care are loc cât mai devreme, până în prânz, urmează două recepții. La cea de seară, la ora cinei, se și dansează.
18. Dacă în unele culturi costurile nunții sunt suportate de familia miresei sau chiar de tinerii care urmează să se căsătorească, aici nu e cazul. Familia regală e cea care plătește tot.
19. Fiecare nuntaș va primi o bucățică din tortul de nuntă, în semn de mulțumire.

Foto: Northfoto