Nunta în pandemie înseamnă un eveniment restrâns. Nu știm când vom putea face nunțile de altă dată, cu sute de invitați. Chiar dacă autoritățile nu vor mai îngrădi numărul de participanți la un eveniment, poate rudele nu vor veni de teama îmbolnăvirii sau prietenii vor fi invitați la o altă nuntă, dacă ai schimbat gata. Există și riscul de a rămâne cu locurile neocupate la restaurant și să fii nevoită să plătești. Dincolo de considerațiile practice, mai este visul tău din copilărie de a fi mireasă și iubirea pe care vrei să împărtășești cu jumătatea ta. Te întrebi oare cum va arăta, în condițiile din prezent, cea mai frumoasă zi din viața ta.

Citește și: Nunta în timpul pandemiei. Un cuplu din Canada a celebrat nunta în subsolul casei

Nunta în pandemie. Decizie grea

Ar fi util ca fiecare cuplu ”să-și clarifice ce reprezintă nunta pentru el, ce își dorește de la acest eveniment și de ce. Dacă amândoi vor o căsătorie austeră, în familie, pentru a marca simplu și discret schimbarea statusului, o petrecere cu 8 persoane este cea mai potrivită. Dacă însă cuplul are o viață socială bogată, își dorește fast, vrea să facă spectacol sau să strângă bani, atunci ar trebui să găsească soluții – fie amânarea nunții sau o cununie mică acum și una cu mulți invitați mai târziu”, este de părere psihoterapeutul Tedy Creștin. Totodată, dacă din considerente religioase sau din pur romantism cei doi nu vor să amâne, o nuntă restrânsă ar putea fi chiar ceea ce-și doresc. Ori pot face două evenimente, unul în această perioadă, celălalt când va trece pericolul de îmbolnăvire, după cum sugerează și specialistul nostru.

Citește și: Viața bate filmul! Celebra actriță din „Contagion”, Marion Cotillard, infectată cu coronavirus

Considerente practice pentru nunta în pandemie

Dacă ai avansul plătit la restaurant și la majoritatea furnizorilor, ai mai multe variante. Atunci când evenimentul va fi vara sau peste câteva luni, poți aștepta să vezi ce se întâmplă. Sau te poți gândi din start la reprogramare, cât încă există date disponibile în viitor. Mai poți chiar anula și reprograma totul atunci când va fi posibil sau faci o nuntă restrânsă și speri ca marea petrecere să fie la botez. În toate cazurile, trebuie să citești cu atenție contractele pe care le ai cu firma care organizează nunți sau cu diverșii furnizori. Este posibil să pierzi avansul sau, în cazul reprogramării, să fie nevoie să plătești în plus din cauza inflației și a costurilor crescute. E greu să alegi, dar, pe lângă preferințele personale, poți prefera varianta cu costurile cele mai mici.

Atunci când amâni, trebuie să vezi și dacă toți cei implicați pot participa. Adică, dacă găsești loc liber la restaurant, este posibil și să te programezi și la biserică, formația muzicală sau dj-ul pot veni (sau poți găsi pe altcineva din timp), firma de caterig sau care face amenajarea spațiului este disponibilă etc.

 

Cea mai bună soluție pentru nunta în pandemie

 

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

În primul rând, este important ca toți cei implicați să-și spună părerea. Cele mai importante voci vor fi ale mirilor. Totuși, este util să asculte și să țină cont în măsura în care se poate și de dorința părinților, fraților și surorilor etc., pentru a găsi cea mai bună versiune, cu care să fie de acord cât mai mulți dintre cei apropiați. Dacă mireasa nu va avea o zi specială exact așa cum a visat, poate să se gândească la cum și-a imaginat că va fi și de ce. Petreceri pot fi planificate oricând, însă mai importantă este sănătatea, trecerea cu bine a perioadelor dificile, întărirea legăturii de cuplu în vremuri grele. Pot găsi soluții în viitor și pot organiza multe zile speciale, dacă prezentul, din motive obiective, nu o permite.”

Sursa foto: 123rf.com