Evaluează vechile rechizite

Dacă vrei să reduci suma alocată rechizitelor la începutul noului an școlar, primul sfat este să nu te grăbești în magazine și să cumperi tot ceea ce este scris pe listă. Mai întâi de toate, evaluează vechile rechizite pentru a vedea dacă mai există obiecte care sunt într-o stare suficient de bună pentru a putea fi folosite din nou. Cariocile lăsate fără capac sunt cu siguranță de nerecuperat, dar un ghiozdan și o cutie de creioane pot fi refolosite. O bună triere a acestora înseamnă economii. După ce ai trecut de această etapă, studiază ofertele de tip “back to school” din magazine, pentru că vei găsi cu siguranță unele pe placul tău.

Nu fă cumpărăturile împreună cu copiii

Pentru a evita din start orice tentație, cel mai bine este să mergi la cumpărături pentru rechizite fără copii. Magazinele sunt, de obicei, pline de reclame și obiecte deseori inutile, dar foarte la modă, pe care copiii tăi te vor implora să le cumperi. Iar ție îți va fi cu siguranță dificil să reziști acestor momente, motiv pentru care bugetul va crește. Dacă vrei să le faci o bucurie, poți să iei în considerare cumpărarea unui obiect (sau două) de la marca lor preferată sau cu eroii favoriți, de exemplu, un caiet sau un penar. Aceasta este o modalitate bună de a împăca dorințele copiilor cu planurile tale de a nu cheltui prea mulți bani.

Alege materiale reciclate

Pentru cumpărăturile pentru noul an școlar, alege mărci care utilizează materiale reciclate. Aproape toate rechizitele, de la creioane din carton sau lemn, caiete de hârtie și pixuri din plastic, pot fi cumpărate în versiune reciclată, iar bugetul tău nu va avea astfel de suferit. Există numeroase posibilități să cumperi inteligent și sustenabil.

Comandă online

Cumpărăturile online pot să te ajute să economisești adesea sume mari de bani și, în plus, nu mai cedezi tentației atât de ușor. Multe magazine oferă prețuri foarte atractive pentru rechizitele școlare pe site-urile lor, mai ales atunci când cumperi în cantități mari – de exemplu, vrei să faci provizii de creioane, gume de șters, cerneală etc. Deși este mai puțin ecologic, având în vedere livrarea, acest lucru îți poate permite să beneficiezi de reduceri mari.

Ia în considerare varianta second hand

Obiecte precum ghiozdane și cărți pot fi cumpărate și în variantă second hand, deci merită să studiezi site-urile de profil. Și nu numai: dacă ai prieteni care au copii mai mari și au încă astfel de lucruri în stare bună, le poți împrumuta sau cumpăra la prețuri mai mici. Cumpărăturile la mâna a doua pot fi o modalitate foarte bună de a proteja mediul înconjurător.

Gesturile destul de simple prezentate mai sus te vor ajuta să limitezi în mod concret poluarea mediului înconjurător, dar și să faci economii substanțiale legate de noul an școlar.

Sursa foto: Shutterstock

(Material publicitar realizat in colaborare cu Auchan)