Întărirea relațiilor

Fie că este vorba de familie, prieteni sau partenerii de viață, cadourile sunt o modalitate foarte la îndemână prin care îți poți arăta aprecierea, respectul și iubirea. Micile gesturi pline de semnificație ajută la consolidarea relațiilor dintre oameni, mai ales când aceștia nu au posibilitatea să se vadă în fiecare zi. Alege parfumuri dama pentru o prietenă apropiată care urmează să se mute într-un alt oraș și care vrei să-și amintească în fiecare zi de tine. Este important să-i surprinzi pe cei dragi în momentele speciale din viața lor, dar un cadou oferit când se așteaptă mai puțin valorează cât o mie de cuvinte.

Poate influența scăderea tensiunii

Există studii care susțin că persoanele generoase, care iubesc să îi ajute pe ceilalți și să ofere cadouri sunt mai puțin predispuse la tensiunea arterială ridicată. Starea de bine oferită de aceste momente este resimțită și de persoanele care oferă cadourile, nu doar de cele care le primesc. De asemenea, relațiile dezvoltate de aceste gesturi ajută la reglarea stării de bine pe termen lung. Cu siguranță, oricine își dorește prietenii și relații amoroase de lungă durată, iar cadourile sunt doar câteva dintre modalitățile prin care poți pune bazele acestora.

Reduce stresul

Poate ai observat că atunci când faci cadouri celor dragi simți un val de energie pozitivă încă din momentul în care cauți cea mai potrivită surpriză. De asemenea, aceste activități eliberează și o cantitate însemnată de endorfine, motiv pentru care te poți simți mai energizată și optimistă în aceste momente. Așadar, dacă ai nevoie de mai mult echilibru sufletesc, o atenție pentru cineva din familie sau din grupul tău de prieteni poate schimba dinamica din relația voastră și va avea un efect benefic asupra stării psihice de ambele părți.

Reprezintă o declarație de iubire

Probabil și tu te-ai simțit mult mai prețuită într-o relație atunci când partenerul îți făcea cadouri, chiar și simbolice. Astfel de gesturi arată că persoana iubită se gândește la tine, că vrea să te răsfețe și să-ți arate cât de specială ești. Același lucru trebuie să-l faci și tu în cadrul oricărei legături puternice pe care o ai cu cineva. Părinții, iubiții și prietenii, toți trebuie să simtă că înseamnă ceva mai mult pentru tine, chiar dacă nu îți cer să le oferi asemenea asigurări. Lasă-te purtată de val oricând un posibil cadou îți atrage atenția și nu aștepta să-i surprinzi cu ceva special.

Privește cadourile ca pe un element necesar în relațiile dintre oameni, chiar și în momentele în care nu ai un motiv specific. Aceștia se vor bucura și poți aduce un plus de intensitate oricărei relații la care ții.

Sursă foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Douglas