Poți controla ingredientele și cantitățile

Chiar dacă alegi doar preparate sănătoase când mănânci în oraș, nu poți ști ce se întâmplă în culise. Desigur, poți întreba ce ingrediente folosește bucătarul pentru mâncarea pe care o comanzi, însă cea mai bună soluție este să gătești chiar tu, acasă. În acest fel nu vei folosi nici prea multă sare, vei putea adapta rețetele de prăjituri pentru a folosi mai puțin zahăr și vei putea calcula cantitățile de proteine, grăsimi, caloriile etc. Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru a găti în fiecare zi, asigură-te că ai toate ustensilele necesare. Un robot de bucatarie îți va face munca mai ușoară și vei reuși să prepari mai repede aluaturi, sosuri, frișcă, sucuri și multe altele. Experimentează cât mai mult cu rețetele și încearcă să descoperi care sunt ingredientele preferate ale familiei tale. Bazează-te pe acestea de fiecare dată când gătești. Nu uita că internetul este o sursă nemaipomenită pentru orice rețetă, de la cele vegetariene, de post, până la preparate sănătoase cu carne.

Ești sigură de mediul în care prepari mâncarea

Cazurile de toxiinfecții alimentare sau nereguli descoperite în depozitarea alimentelor sunt realități cu care mulți oameni se confruntă tot mai des. Indiferent de renumele locațiilor selecte pe care obișnuiești să le frecventezi împreună cu familia, nu poți ști niciodată ce condiții există în bucătării și frigidere. Când gătești acasă, situația se schimbă și ai control absolut asupra mediului. Nu uita că printre locurile și obiectele din casă cel mai expuse bacteriilor sunt chiuveta, buretele de spalat vase și frigiderul. Așadar, ai grijă de curățenia din bucătărie dacă vrei să eviți orice pericol.

Te poți distra

Gătitul poate deveni un obicei al întregii familii. Fie că faci asta împreună cu partenerul sau copiii, vei avea ocazia să te relaxezi și să faci echipă cu oamenii cei mai dragi ție. Gătitul nu trebuie să fie o activitate de care te ocupi singură, ci e nevoie de un efort comun pentru a pune cât mai mult suflet în fiecare preparat, dar și de mai multe mâini pentru a termina treaba mai repede. Copiii vor aprecia când le ceri ajutorul pentru a face prăjituri în perioada sărbătorilor sau de ziua lor, așa că încearcă să nu comanzi torturi și cozonaci. Prepară toate acestea acasă cu ajutorul celor mici și învață-i că orice rețetă poate fi modificată în funcție de preferințe.

Tu alegi calitatea produselor

Când nu mai depinzi de preferințele bucătarului-șef, poți alege chiar tu calitatea alimentelor pe care urmează să le folosești. Ouăle de casă, legumele și carnea cumpărate direct de la producătorii locali sau alternativele bio din magazine sunt doar câteva dintre opțiunile pe care le ai la dispoziție. O masă sănătoasă depinde și de calitatea produselor. De asemenea, când mergi la cumpărături, nu uita să citești etichetele, listele de ingrediente și să alegi produsele potrivite pentru tine și familia ta. Nu te lăsa păcălită de prețurile mari și învață să recunoști calitatea prin cantitatea redusă de grăsimi, zahăr și conservanți.

Alege mesele gătite acasă ori de câte ori ai suficient timp să prepari ceva cu adevărat gustos și sănătos. Vei observa că preparatele tale vor avea mai mult succes decât cele pe care le consumi împreună cu familia în oraș. Totul stă în pasiunea pe care o poți dezvolta pentru o dietă sănătoasă și gătit. 

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Elefant.ro