Pentru tânără,  acest Crăciun va rămâne în memorie ca momentul în care s-a reîntâlnit cu familia de mult pierdută.   Estera  s-a născut în Năsăud, în 12 octombrie 1988, însă a crescut departe de casă, tocmai în Germania, în sânul unei familii de nemți.  Avea doar doi anișori, când mama ei a dat-o spre adopție, la scurt timp după Revoluție, în 1990.   Estera știa că are origini românești, iar în urmă cu câteva zile a anunțat pe un grup cu copii români adoptați că vrea să-și găsească familia biologică.

„Numele meu înainte de adopție a fost Balog Estera  și sunt născută în data de 12 octombrie 1988 în NĂSĂUD, BISTRIŢA- NĂSĂUD. Am fost adoptată în Germania de către doi părinți minunați.
Acum sunt în căutarea originiilor. Doresc să îmi găsesc mama biologică. În momentul adopției știu că mama locuia în Năsăud.  Apelez la voi și vă rog să DISTRIBUIȚI acest mesaj cu speranța că familia mea îl va citi”, a scris tânăra.

Citește și: Primele rezultate ale necropsiei victimei criminalei de la metrou arată că tânăra de 25 de ani a decedat din cauza leziunilor craniene și faciale puternice

Tatăl și sora ei locuiesc tot în Germania

Mesajul a fost share-uit de peste 300 de ori, iar răspunsurile au venit mai repede decât s-ar fi așteptat. La nici 24 de ore de când a scris pe Facebook că își caută familia biologică, Estera Balog a reușit să afle numeroase informații despre ei și cu unii chiar să se audă telefonic.

Tatăl tinerei este acum în Germania, la fel ca și sora ei vitregă din partea tatălui, Mirela, și unchiul ei Augustin, iar Estera a putut să audă glasul surorii ei.

„Noi locuim acum în Germania. Am vorbit un ceas cu ea. I-am explicat și i-am spus multe. A plâns. Era emoționată. A zis că nu vorbește românește, numai puțin. Dar e bine că am știut noi nemțește și am vorbit așa”, a declarat pentru bistrițeanul.ro, unchiul fetei din partea tatălui.

Mirela, sora vitregă din partea tatălui, a mulțumit reporterilor că au făcut cunoscută povestea Esterei și astfel a reușit să ia legătura cu ea. Cele două locuiesc destul de aproape una de cealaltă în Germania, dar tânăra va veni în curând în România să-şi vadă şi familia din partea mamei.

Verișoara Esterei, Niculina, a povestit de ce mama fetei a decis să o dea spre adopție, potrivit bistrițeanul.ro.  „Era necăjită. Mama ei era atunci căsătorită cu un bărbat care a ajuns la închisoare. Pentru câțiva ani buni. Și, în timp ce soțul ei era la închisoare, ea s-a cuplat cu altul. Și a făcut doi copii. Una e Estera. Și îi era greu. De aia a dat-o”, își amintește Niculina, verișoara Esterei, care locuiește încă tot în Năsăud.

Citește și: