Femeia, care lucrează ca asistentă la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Sibiu,  este hărțuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă.  Potrivit  Turnul Sfatului, vecinii îi fac viață grea de teamă că prezența ei îi va îmbolnăvi. Într-un filmuleț care a devenit viral pe internet se aude cum vecinii îi cer asistentei să se mute din casa în care s-a izolat ca să își protejeze familia. Fiica asistentei a postat filmulețul alături de un mesaj emoționant.

Femeia s-a mutat într-o casă cu chirie pentru a  putea să-și protejeze familia și să evite orice risc de a-I infecta cu coronavirus. Însă, noii vecini îi cer zilnic să se mute, reproșându-I că le pune viața în pericol.

 

Fiica asistentei medicale din Cluj  a reacționat pe Facebook, unde a postat filmulețul cu vecinii nemulțumiți, însoțit de un mesaj în care își apără mama.

 

„După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus și este trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, acesta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor și, cel mai trist, chiar din partea apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scară de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit!

Mama mea e un erou, mama mea încearcă sa ne salveze, să fie alături, în această situație, de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, a scris fiica femeii.

 

Citește și: