Cartea are șase capitole, iar printre informațiile pe care le cuprinde sunt capacitatea motrică, dezvoltarea fizică armonioasă, igiena și protecția individuală.

Manualul de sport, aflat în licitație

”Da, elevii din clasa a 5-a vor avea manual și la disciplina educație fizică. În 7 august finalizăm licitația pentru manualele la care s-au depus contestații. Trist este faptul că editurile nu au depus oferte pentru toate disciplinele. Caut soluții si pentru aceste situații”, a scris Liviu Pop, joi seara, pe pagina sa de Facebook. Celor care au comentat că manualul nu ar fi oportun, ministrul le-a răspuns: ”Înainte de a emite păreri, lecturați puțin manualul. Multumesc pentru înțelegere”.

Ce cuprinde manualul de sport

În cadrul primului capitol, printre lecțiile care vor fi predate se numără ”Poziția fundamentală stând și derivatele acesteia, Alinieri în linie și coloană si întoarceri de pe loc. Al doilea capitol este Dezvoltare fizică armonioasă, fiind descrise exerciții. Al treilea capitol al manualului se numește Capacitatea motrică, printre lecții fiind Mersul, Alergatul, Săritura. Discipline sportive este al patrulea capitol, iar capitolul V este Igiena și protecția individuală. Ultimul capitol se numește Comportamente și atitudini, în care elevii sunt învățați cum să se comporte într-o echipă sau la o competiție.

Află care sunt beneficiile sportului pentru copii; de ce e bine să facă mișcare

Este sau nu util manualul de sport?

Ca mamă a unui copil care va intra în clasa a V-a poate te gândești deja câți bani mai trebuie să scoți din buzunar și dacă era util manualul de sport. Pe de altă parte, și așa copiii nu fac destulă mișcare și prgrama școlară este și așa încărcată. În acest context, orele de sport, în care fac cu adevărat mișcare, vor fi și mai puține, pentru că vor face loc orelor de educație fizică în care vor studia stând în bănci după manual.

Urmează și manualul de dirigenție

Manualul de sport nu este singurul manual nou la care nu te așteptai pe care trebuie să-l cumperi copilului tău. Aflat vineri la Sibiu, ministrul Liviu Pop a anunțat că și pentru materia dirigenție (numită acum consiliere și orientare) va fi introdus un manual.

„Consilierea și orientarea, vă dau o veste bună, trebuie să aibă manuale… Pentru că la consiliere și orientare, acea dirigenție pe care o știți dumneavoastră, noi trebuie să venim cu educația juridică, de aceea am semnat acord cu ministerul, pentru educație juridică, educație pentru sănătate, educație pentru familie, educație financiară, educație de mediu, trebuie să le facă în orele de consiliere și orientare”, a declarat ministrul Educației, potrivit Agerpres.

Ai un copil sedentar? Așa îl convingi să facă mișcare!

Sursa foto: 123rf.com