Ce sunt mandalele de colorat

Mandalele sunt considerate instrumente de auto-cunoaștere și psihologii susțin ca exista o legatura stransa intre coloratul mandalelor în copilărie și abilitatea de a rezolvat mai ușor anumite situații și de a învață mai bine la scoala. Asta pentru ca, inafara de a fi o activitate relaxanta, coloratul și desenatul lor ajută la exprimarea emoțiilor și la atingerea unei armonii interioare încă de la cea mai fragedă vârstă.

Deși pot fi foarte complexe, pentru copii au fost create mandale de colorat ușoare, care le distrag atenția într-un mod constructiv. Asta deoarece aceasta activitate contribuie la dezvoltarea emotionala, cognitiva și comportamentala, mai ales daca sunt implicati în aceasta activitate cat mai devreme. Spre urmare, mandalele de colorat pot fi o alegere foarte buna pentru a-ți ține copiii concentrati pe ceva benefic pentru ei, fiind în același timp și un mod de relaxare foarte accesibil.

Poți alege un Caiet de colorat cu mandale pentru fetite , cu o coperta roz. Cele 36 de pagini din hârtie de desen conțin 12 mandale, repete de 3 ori, astfel oferind posibilitatea de a colora un model în trei moduri diferite. Pentru desenat se pot folosi diverse tehnici: colorare, aplicarea de sclipici sau pictura.

Poți opta și pentru un Caiet de colorat cu mandale pentru baieti , cu coperta albastra. De asemenea contine 36 de pagini din hârtie de desen cu 12 mandale, repete de 3 ori. Pentru colorat se pot folosi atat creioane colorate, cat și acuarele sau carioci.

Ambele caiete cu mandale colorate pot deveni o activitate de neuitat la orice petrecere sau zi aniversara, copiii pot colora în grup și pot face schimb de mandale, ca o amintire a acelei zile speciale.

Sfaturi pentru colorarea mandalelor

Deși coloratul în sine nu tine cont de reguli, atunci cand alegi cărți cu mandale de colorat pentru tine sau pentru copii, iată de ce poți sa ții cont:

  1. Alege culorile din timp. Concentreaza-ti mintea pe o singura schema de culoare, astfel incat sa antrenezi și sa mentii un echilibru. Desigur ca poți opta pentru diverse nuanțe astfel incat sa creezi un contrast puternic.
  2. Începe coloratul din mijlocul mandalei. și aici intervine ideea de echilibru, astfel invatam sa eliberam energia din interior și continuam pana ajungem sa devenim mai calmi în exterior.
  3. Folosește aceleași culori pentru elementele care se repetă. În acest mod vei obține o mandala echilibrata și simetrică.
  4. Lasa-te purtat de val. Deși coloratul presupune o oarecare concentrare, mintea ta va deveni mai relaxată dacă te vei dedica exclusiv momentului de creație și culoare.
  5. Începe cu mandale ușoare. Este un sfat potrivit mai ales pentru cei mici, pentru ei sunt disponibile diverse mandale de colorat cu nivel scăzut de  dificultate, dar la fel de distractive.

Mandale de colorat pentru adulți

Dacă crezi ca doar copiii pot beneficia din urma coloratului, ei bine, greșești! Aceasta activitate relaxanta nu ar trebui sa ramana în copilărie. Coloratul mandalelor te poate ajuta sa ajungi la un nivel profund de meditație, sa te conectezi cu sinele interior și sa aduci la lumina latura creativa. Alege un Caiet de colorat cu Mandale magice și concentrează-te pe desenat, forme și culori. Uita de griji, relaxeaza-te și vei observa cu te va coplesi o stare de bine și de fericire.

Spor la desenat!

(P) Material publicitar realizat in colaborare cu Editura Diana