Magazinul este înfiinţat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti, pentru a veni în ajutorul celor care au de donat haine pentru copii şi mai ales pentru a oferi un sprijin familiilor nevoiaşe, arată Adevărul.

O mulţime de haine (salopete, geci, compleuri, paltonaşe, combinezoane), toate igienizate, confortabile, practice şi viu colorate, îi aşteaptă pe doritori la sediul magazinului din strada Regina Elisabeta nr. 75, Bucureşti, sector 5, de luni până vineri, între orele 11.00 – 18.00.

„Proiectul Bebe de Bucureşti are hăinuţe a luat naştere după încheierea stării de urgenţă, perioadă în care ne-am confruntat cu foarte multe cereri din partea părinţilor care şi-au pierdut locurile de muncă. Aceştia ne solicitau să-i sprijinim cu alimente şi produse necesare creşterii şi îngrijirii copiilor.

În acelaşi timp, foarte multe persoane ne-au contactat pentru a ne dona hăinuţe, jucării şi produse în stare bună pentru bebelușii din familiile aflate în dificultate financiară.

Astfel, dorind să răspundem cât mai util cererilor de acest tip, DGASMB a implementat un sistem permanent de primire, sortare, igienizare şi distribuţie de hăinuţe, jucării, pluşuri şi lucruri necesare copiilor”, a explicat Cosmina Ioana Simiean Nicolescu, director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Iată centrele unde oamenii pot face donaţii:

1. Complex de servicii sociale Ominis, Strada Turnu Măgurele nr. 17A, sector 4;

2. Sediul central al D.G.A.S.M.B., Str. Constantin Mille nr. 10, sector 1;

3. Punct Perla, Soseaua Stefan cel Mare nr. 1, sector 1;

4. Spălătoria Socială, Str. Armeniş nr. 2, sector 3; 5.

5. Spălătoria Socială, Str.Drumul Taberei nr. 24, sector 6. Programul este de Luni-vineri, între orele 9.00 – 16.00

6. Sediul central al „Bebe de Bucureşti are hăinuţe“ este situat pe bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5 (rond Kogălniceanu). Program: luni – vineri, între orele 11.00 – 18.00

7. Băcănia Nea Bălan, situată pe strada Amurgului nr. 31, Popeşti Leordeni, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 10.00-18.00. Pentru mai multe informaţii, doritorii pot apela şi numărul de telefon 021.314.23.15.

De menționat este că hăinuţele sunt sortate, igienizate şi spălate cu detergent hipoalergic, la 90 de grade, apoi călcate. Niciun articol vestimentar nu este expus în magazin până nu trece prin aceste etape.

Cine poate beneficia

Beneficiarii acestui proiect sunt familiile monoparentale, care au unul sau mai mulţi copii, cu vârsta cuprinsă între 0-12 ani. De asemenea, beneficiază şi famiile cu venituri sub 1.000 de lei pentru fiecare membru, dar şi cazurile sociale, aflate în evidenţa organizaţiilor neguvernamentale.

La toate aceste categorii este obligatoriu ca domiciliul sau reşedinţa să fie pe raza municipiului Bucureşti, iar copiii să aibă vârste între 0 şi 12 ani.

Până acum proiectul s-a bucurat de un real succes, peste 500 de copii trecând pragul magazinului cu hăinuţe, alături de părinţi, pentru a alege articolele necesare.

„Cei care doresc să aibă acces la acest magazin trebuie să depună o solicitare, prin e-mail la DGASMB, la adresa [email protected], sau la telefon 0800.821. 218, indicând adresa, situaţia socială, vârsta copilului şi mărimea la hăinuţe.

În urma înregistrării cererii, solicitanţii de hăinuţe vor fi contactaţi de către personalul DGASMB şi vor primi instrucţiunile pentru a ridica cutia cu articole cerute”, spune Cosmina Simiean Nicolescu.

Vezi și Sfânta Virginia veghează asupra văduvelor

Citește și:

Corina Dănilă a împlinit 49 de ani. Cum arăta actrița în copilărie și adolescență

Monica Gabor se află la sora ei în Dubai. Cum s-au fotografiat cele două?