Ludovic Orban a explicat că  toți cei care au murit de coronavirus în România au murit de fapte, de alte cauze.

„Pe 25 sau 26 feb în România era un caz, în Spania erau două cazuri. Uitați-vă la numărul de cazuri din România, un pic peste o mie. România încă din primul moment a luat măsuri extrem de serioase. După Anul Nou chinezesc când în România au venit mii de chinezi  nu am avut nicio îmbolnăvire. În Români s-au întors sute de mii de români, dacă nu am fi luat măsuri severe de carantinare, numărul îmbolnăvirilor ar fi fost extrem de mare în România.

Suntem la un număr de decese mic, față de alte țări. De regulă cei care au decedat. Multe dintre decese sunt provocate de alte afecțiuni. Capacitatea de diasnosticare este redusă”, a declarat Ludovic Orban.

 Mai exact, 24 de persoane au murit în România din cauza COVID-19. Ultimele decese au fost anunțate joi. Cea mai tânără victimă este un bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Timiș.

Al 24-lea deces cauzat de infecția cu coronavirus a fost raportat noaptea trecută. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani din jud. Bacău internată la terapie intensivă la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, a fost confirmată cu COVID-19 miecuri (25 martie) și a murit în cursul zilei de ieri. Suferea de insuficiență cardiacă și fibrilație atrială.

În Spania, până în acest moment, 4. 365 de persoane și-au pierdut viața după ce au fost diagnosticate cu coronavirus, iar la nivel mondial au murit peste 24.000 de oameni.

Citește și: