Tăcut, un pic misterios, nu e un obișnuit al tabloidelor, așa că despre el nu se știu prea multe lucruri. E căsătorit cu una dintre cele mai frumoase femei – Rosie Huntington-Whiteley, fost model Victoria’s Secret și actriță în seria ”Transformers”, cea care i-a și dăruit un copil anul trecut – și are 50 de ani.

50 de ani în care a fost model, e actor, producător și chiar cascador, ținând cont că își face singur cascadoriile din filmele în care joacă. Poate ți-l amintești agățat de elicoptere sau în cine știe ce postură aducătoare de fiori reci pe șira spinării.

Înotător de performanță

Nu mulți știu însă că, înainte de a juca în filme, Jason practica kung fu, kickboxing și karate și era un foarte bun înotător, unul profesionist, care a reprezentat țara sa în mai multe competiții, inclusiv la Olimpiadă. După un astfel de concurs, impresionate de fizicul lui, mai multe case de modă i-au propus să defileze pentru ele. Printre ele se află Tommy Hilfiger sau Levis.

Un model care niciodată nu zâmbea

Jason era însă un model atipic. Pentru că nu-i plăcea cum arăta când zâmbea, defila tot timpul serios. Practic, fără să știe, își exersa chipul serios pentru filmele de acțiune de mai târziu, în care avea să joace numai roluri de băiat rău, dur.

Și tot înainte de a deveni celebru, Jason juca în reclame. Te-ai aștepta să-l vezi încercând să te convingă să cumperi vreo pușcă, vreo mașină, dar nu e cazul. Jason făcea reclamă la ciocolată Kit Kat.

A apărut, în anii ’90, și în mai multe videoclipuri, cum ar fi „Run to the Sun” al trupei Erasure.

Vindea parfumuri contrafăcute și bijuterii false, în stradă

Cum nu întotdeauna o scotea la capăt cu plățile, de la o lună la alta, a făcut și pe vânzătorul ambulant. Obișnuia să vândă parfum contrafăcut și bijuterii false, așa după cum el însuși a declarat. De altfel, învățase acest meșteșug de la tatăl său, vânzător stradal și el, și câteodată miner, tâmplar și chiar cântăreț. Mama lui Jason fusese dansatoare.

Faptul că își exersa abilitățile de comunicare, persuasivitatea, l-a ajutat mai târziu în actorie.  L-a ajutat la castingul pentru ”Lock, Stock & Two Smoking Barrels”, filmul care i-a adus succesul.

Deși n-ai crede, Jason Statham e considerat un fenomen în actorie, el generând încasări amețitoare. În perioada 2002 – 2017, se estimează că a generat vânzări de 1,5 miliarde de dolari, bani veniți din vânzarea biletelor în filmele în care a jucat. Jason Statham este chiar obiect de studiu la universitatea britanică Leeds Beckett.

Alungat din vila Playboy

Deja devenit celebru, Jason Statham a fost invitat de Hugh Hefner pe domeniul Playboy. Însă ajuns aici, a făcut o greșeală: a refuzat să se pozeze în halat cu ”iepurașii” (modelele costumate în iepurași sexy), așa că a fost dat afară fără alte explicații.

Mare jucător de șah. Încinge partide cu regizorul Guy Ritchie

Jason Statham este și un maestru când vine vorba de șah. Cu alte cuvinte, nu are doar un fizic de invidiat, ci și un creier pe măsură. Împreună cu regizorul Guy Ritchie (fostul soț al Madonnei), încinge adesea partide de șah pe care de obicei le și câștigă. Se spune că Guy Ritchie, cel în ale cărui filme joacă cel mai adesea, îi e dator vândut lui Jason, pentru că, de obicei, joacă pe bani.

Nici nu mai știe de câte ori a încercat să-și ia carnetul de conducere

Ai zice că Jason are numai calități. La capitolul minusuri, de notat e faptul că a încercat, fără succes, de multe ori, să-și ia carnetul de coducere. Asta, chiar dacă în filme pare că poate stăpâni orice bolid.

De menționat e faptul că Jason șofa cu ani înainte de a da examenul pentru a obține carnetul. În plus, s-a dus la examen cu propria mașină, șofând, și a plecat acasă, după ce a picat examenul, tot cu propria mașină, cu el la volan.

Vezi și Un greu al filmelor de acțiune e acuzat de viol: ”Eram virgină”

Citește și: