Trebuie să fii pregătit, pentru că de acestea depinde dacă ție sau altcuiva îi va fi oferit jobul. Iată câteva întrebări care sigur ți se vor pune și ce răspunsuri ar trebui să dai pentru a-ți crește șansele de succes.

  1. De ce vreți acest job?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Intervievatorul caută motivația ta, vrea să vadă ce te-a atras către acest domeniu, această firma și – mai în detaliu – către această poziție. Vrea să știe dacă faptul că tu ai aplicat la acest job face parte dintr-un plan sau este doar o acțiune de moment determinată de factori temporari. De aceea, ar trebui să ai un răspuns de impact pregătit.

Recomandare răspuns: În primul rând, identitica motivele pentru care acest job ți se potrivește – “Îmi doresc să lucrez în domeniul Customer Support pentru că mă atrage interacțiunea constanța cu oamenii și satisfacția de a reuși să ajut la rezolvarea unei probleme”.

În al doilea rând, expune câteva dintre motivele care te fac să preferi compania respectivă – “Sunteți în topul preferințelor mele în ceea ce privește domeniul Marketingului, cred cu adevărat că muncă voastră aduce numeroase avantaje industriei și aș vrea să contribui la această muncă”.

  1. De ce ar trebui să va angajăm?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Este o întrebare care te va intimida cu siguranță, dar, surprinzător, vine că un semn bun. Dacă angajatorul nu consideră că ai ceea ce caută, nu îți va adresa această întrebare.

Recomandare răspuns: Răspunsul tău trebuie să acopere 3 direcții importante – “Nu mă voi limita la a duce task-urile la bun sfârșit, ci îmi doresc să fac performanță la locul de muncă. În plus, cred că politică firmei este una corectă și mă voi adapta ușor culturii organizaționale și echipei. Nu în ultimul rând, cred că abilitățile și competențele mele vor aduce un plus companiei.”.

3. Dați-mi un exemplu despre o situație în care ați condus o echipa

Ce urmărește specialistul în resurse umane: un exemplu concret care să demonstreze abilitatea ta de a conduce o echipa.

Recomandare răspuns: Cât mai concret și la obiect, cu un exemplu real din experiență proprie. Explică atât proiectul respectiv, cât și rolul tău în echipa.
Atenție! Trebuie să știm că este ok să cerem puțin timp de gândire, 10 sau maximum 20 de secunde, cât să găsim un exemplu bun pe care să-l expunem. Dacă nu ai experiență profesională, poți face apel la alte experiențe extracuriculare, spre exemplu în cadrul unor proiecte sau evenimente.

  1. Ce dificultăți ați avut?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Să dovedeșți în continuare cât de credibilă a fost experiență pe care tocmai ai explicat-o, prin ce greutăți ai trecut, ce ai învățat din acele greutăți și cum ai reușit să le depășești.

Recomandare răspuns: Menționează o dificultate pe care ai și depășit-o. Explică în mod concis și concret situația șI felul în care ai rezolvat-o.

  1. Nu cumva rezultatele au apărut din alte motive, și nu că urmare a acțiunii dumneavoastră?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Testarea în situații de stres și disconfort, unde cuvântul nostru este pus sub semnul întrebării. Intervievatorul vrea să afle cum ne comportăm în situații care ne pun răbdarea la încercare.

Recomandare răspuns: Fii ferm și relaxat, răspunde în mod profesionist, oricât de mult ți se vor testa nervii, lucru care îți va folosi în multe alte situații concrete.

  1. Unde va vedeți peste 5 ani?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Managerul care te intervievează vrea să știe dacă ți-ai setat niște așteptări realiste în ceea ce privește traiectoria carierei tale, dacă ai ambiție și dacă poziția pentru care ai aplicat din companie va contribui la atingerea țelurilor tale.

Recomandare răspuns: Sinceritatea este cheia, dar pot există două situații:
– poziția aceasta contribuie la creșterea carierei pe care ți-ai dorit-o: “Acest post reprezintă exact pasul pe care mi-l doream în carieră și cred că mă va ajută să mă dezvolt și să pun în practică ideile și planurile mele, care vor contribui la rândul lor la atingerea obiectivelor companiei.”
– poziția nu este tocmai biletul tău către carieră visată: “Nu pot ști ce îmi rezervă viitorul, dar, din punct de vedere profesional, văd această poziție că pe o oportunitate valoroasă de a mă dezvoltă și a contribui pozitiv la carieră mea și la evoluția companiei.”.