O soluție pentru a găsi locuri de muncă în Iași mai ușor este formarea profesională sau reconversia. Asta dacă vrei neapărat să rămâi în metropola moldavă.

Tu știi ce job ți se potrivește? Fă acest test de carieră și vezi ce meserie ai putea avea!

Formarea te ajută să găsești locuri de muncă în Iași

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași scoate periodic oferte de locuri de muncă în Iași dar și de cursuri de formare profesională. Cei care caută locuri de muncă în Iași și sunt înregistrați la AJOFM Iași beneficiază de programele de formare profesională dorite gratuit. Așa cum prevede legislația în vigoare referitoare la formarea profesională a adulților.

Există și posibilitatea urmării cursurilor cu plată. Pentru acest lucru este necesară plata unui avans de 25% din contravaloarea cursului, precum și de anumite acte. Restul sumei se va plăti în maximum 3 rate, pe parcursul programului de formare. Contravaloarea cursului se achită la casieria AJOFM Iași.

Acte necesare pentru cursuri de formare

Pentru a putea beneficia de programele de formare profesională puse la dispoziție și organizate de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iaşi prin Centrul de Formare Profesională, trebuie mai întâi să te înscrii în cadrul instituției. Pentru înscriere, dosarul trebuie să conțină următoarele documente, atât în original cât și fotocopii:

  • carte de identitate;
  • certificat de naştere;
  • certificat de căsătorie (acolo unde este cazul);
  • diploma de studii (ultima formă de învăţământ absolvită);
  • carnet de şomer (indemnizabil / neindemnizabil), recomandare şi anexa nr. 9 emise de A.L.O.F.M. (în cazul în care persoana este înregistrată la A.J.O.F.M.);
  • adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este aptă în ocupaţia solicitată;

Actele originale vor fi confruntate cu documentele xeroxate, urmând ca originalele să fie restituite titularului.