Ești în căutare de locuri de muncă în Iași? Pe o piață a muncii în continuă schimbare și cu cerințe tot mai mari, este destul de greu să găsești locuri de muncă în Iași sau în restul țării. Dacă te concentrezi pe găsirea unui anumit loc de muncă într-un anumit domeniu pentru care ai studiat, riști să rămâi neangajat. Prin urmare, cursurile de reconversie profesională pot fi soluții salvatoare.

 

Ce este reconversia profesională

 

Când studiile tale nu se potrivesc cu ceea ce se cere pe piața muncii sau când experiența ta profesională este vastă într-un domeniu care nu mai este la modă, este cazul să te reorientezi.

 

Reconversia profesională se poate face la orice vârstă și în orice domeniu de activitate. În general, cursurile de recalificare organizate de către Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) vizează meserii precum lucrătorii în comerţ, inspectorii de resurse umane, agenții de securitate, operatorii de introducere, validare şi prelucrare date.

 

Dar printre cele mai tentante oferte se numără cursurile de bucătari, ospătari, cosmeticieni, croitori, contabili, frizeri, instalatori și infirmieri. Astfel de cursuri nu înseamnă că se soldează cu ocuparea de locuri de muncă în Arad sau în restul țării. De cele mai multe ori, acestea facilitează accesul doritorilor pe piața muncii din străinătate.

 

Diploma te ajută să ocupi locuri de muncă în Iași

 

Chiar dacă ai noțiuni de bază și chiar experiență într-un domeniu de activitate, lipsa unei certificări scade credibilitatea în fața angajatorilor. Diplomele de calificare au un rol important pentru angajatori. Și asta pentru că există o criză a personalului calificat pe piața muncii. În plus, este foarte important pentru cei care au urmat cursuri de reconversie profesională și au obținut diplome de calificare să și participe la târguri de joburi și să aplice constant la ofertele de locuri de muncă în Iași și în locurile în care doresc să profeseze.