Iată care ar putea fi acestea și care sunt cele mai bune răspunsuri la ele. Pot face diferența între a lua sau nu interviul, lăsând în umbră CV-ul.

1. Ce ne puteți spune despre dumneavoastră?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: interlocutorul încearcă cu această întrebare să găsească în ceea ce spui ceva interesant de care să se lege pentru a sapa și verifica atât experiență, cât și credibilitatea ta.

Recomandare răspuns: (înainte de a răspunde cel mai bine este să clarifici câte detalii se așteaptă să audă intervievatorul) – pentru o prezentare de 3-5 minute, cel mai bine este să descrii pe scurt experiență profesională – pentru 15-20 de minute cel mai bine este să dai o descriere cu mai multe detalii prin care vei accentua abilitățile și cât mai multe din rezultatele tale.

Că să poți răspunde cu ușurință la o astfel deintrebare, pune pe hârtie informațiile respective și repetă “discursul”.

Comportament pe care trebuie să îl eviți:

– nu vorbi mai mult decât își dorește angajatorul

– nu întra în detalii care știi că nu te ajută – că de exemplu am plecat de la firma x pentru că nu m-am înțeles cu șeful meu

2. De ce ați renunțat la ultimul loc de muncă?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: cauza plecării de la o companie pentru care ai lucrat, ce te motivează, dacă există riscul că tu să pleci după o scurtă perioadă.

Recomandare răspuns: Spune adevărul, dar ai grijă! De regulă nu există un singur motiv pentru care schimbăm un job.

Iată posibile motive care pot fi menționate:

– mi s-a ivit o ocazie unică să preiau o poziție cu mai multe responsabilități și mai multe oportunități de dezvoltare;

– mi s-a ivit o ocazie unică să lucrez într-o companie de renume precum X, în care puteam să învăț și să-mi dezvolt nivelul de profesionalism

 

3. Puncte tari – puncte slabe, cu argumente!

Ce urmărește specialistul în resurse umane: capacitatea de autocunoaștere, nivelul de onestitate, încrederea în sine, suficientă pentru a spune adevărul.

Recomandare răspuns: Puncte tari: comunicativ (mă înțeleg bine cu persoane foarte diferite), rezultate (mă concentrez pe rezultate și nu mă las până nu finalizez), săritor (îi ajut pe cei din jurul meu de câte ori pot)

Puncte slabe: uneori prea serios în demersul de a obține rezultate (în cazul acesta punctul slab poate fi văzut foarte ușor tot că un punct tare “e bine că e serios”), perfecționist (asemenea).

4. De ce ați optat pentru firma noastră?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: cât de mare este motivația pentru poziție și interesul pentru companie

Recomandare răspuns:

– aveți un model de afacere unic, care mă atrage;

– sunteți o companie de mare renume în sensul: profesionalismului/ culturii organizaționale bazate pe principiul de meritocrație/ marca de succes/ oferă posibilitatea de creștere pe termen lung;

– sunteți o companie mică, în creștere, unde atmosfera este una foarte apropiată între colegi. (E posibil să fi căutat detalii despre firma însă nu ai găsit. Că urmare poți menționa că ai multe întrebări despre produsele firmei și perspectivele de viitor).

 

Atenție! Evită următoarele răspunsuri: pentru că am auzit că plățiți bine, pentru că aveți un program de lucru lejer, pentru că sunteți aproape de casă.

5. Ce șțiți despre companie?

Ce urmărește specialistul în resurse umane: Angajatorul nu vrea să știe dacă ai avut timp să citeșți pagina dedicată istoricul firmei de pe site sau cum ți-ai făcut tu research-ul despre companie. Vrea să știe cât de mult te-ai implicat și care au fost informațiile pe care tu le-ai selectat și reținut, ce a fost cel mai important pentru ține.

Recomandare răspuns: Începe cu o frază care să conțină câteva dintre cuvintele cheie folosite pe site-ul companiei și câteva cifre, dar mută discuția, oferindu-i o nuanță puțin mai persoanală: Sunt de acord cu această abordare/Mă regăsesc în această descriere/ Cred că pot contribui la atingerea obiectivelor companiei etc.