Indiferent dacă ești la vânătoare de locuri de muncă în Constanța, București, Brașov, trebuie să ții cont de aceleași lucruri. Există însă câteva lucruri pe care e posibil să le pierzi din vedere, mai ales că entuziasmul e mare și e posibil să uiți sau să nu ai timp să gândești la rece.

Ține minte, deciziile bune nu se iau în grabă, așa că nu pierde din vedere următoarele aspecte:

Analizează timpul alocat perioadei de recrutare

Așa cum există brandul de candidat, și companiile, indiferent de domeniu, trebuie să prezinte profi brandul de angajator, cât și cele mai bune practici de recrutare, pentru a atrage candidații ideali.

Spre deosebire de anii trecuți, candidații au acum mai mult control în recrutare, în timp ce companiile își perfecționează strategiile pentru a evita angajările nepotrivite și costisitoare. Iar asta înseamnă mai mult timp dedicat procesului de recrutare. Însă cât timp e îndeajuns?

Să spunem că, în urma discuțiilor cu potențialii angajatori, ai primit mai multe oferte de muncă simultan. Una primită după o săptămână în care ai avut o discuție telefonică și un interviu și alta primită după aproape o lună de interviuri și discuții despre job, așteptări, echipă și cultură organizațională.

Cum le poți distinge?

O ofertă primită într-un timp scurt poate însemna, desigur, că angajatorul știe foarte bine să “citească” oamenii de la primul interviu. Însă poate însemna și că are nevoie de cineva care să muncească cât mai repede, ori că nu cunoaște exact profilul candidatului potrivit.

Sau poate este un rol care a fost refuzat de multe ori. Asta poate duce la frustrări și conflicte în timp, mai ales pentru ține.

Pe de altă parte, un proces mai lung arată, de cele mai multe ori, seriozitate și implicare din partea angajatorului. E important să vă cunoașteți foarte bine, să existe feedback reciproc și să comunicați eficient despre planurile pe termen lung.

Acest timp alocat cunoașterii vă poate ajuta să aflați dacă sunteți compatibili – excepție în cazul în care recrutarea durează mai mult de o lună, când, de exemplu, poate fi vorba de lipsă de organizare și de profesionalism din partea companiei.

Identifică ce job e compatibil cu planurile tale de carieră

Când aplici pentru un job, indiferent de domeniu, vrei să arăți angajatorului că eșți cel mai bun candidat pentru postul oferit și că poți să furnizezi exact ceea ce au nevoie. Însă când ai două sau mai multe oferte de angajare în același timp, trebuie să analizezi care este cea mai bună companie pentru tine și ce loc de muncă se aliniază cel mai bine cu planurile tale de carieră, dar și cu prioritățile tale și modul tău de lucru.

Așadar, îți recomandăm să analizezi tot ce ai aflat în timpul perioadei de recrutare și să-ți răspunzi la următoarele întrebări:

Care dintre cele două joburi oferă mai multe oportunități de avansare și de dezvoltare?

Care job este mai aproape de ceea ce îmi doresc pentru o carieră în domeniu?

Care dintre ele mă entuziasmează și mă scoate din zona mea de confort (și trebuie să realizezi că asta e ceva pozitiv)?

Care dintre ele mă ajută să învăț lucruri și competențe noi?

Ai încredere în intuiția ta

Ultimul sfat, dar nu cel din urmă, este poate și cel la care mulți dintre noi apelăm în decizia finală: ai încredere în instinctul tău.

Odată ce te-ai documentat îndeajuns și ai pus pe listă plusurile și minusurile fiecărei oferte de lucru, e timpul să tragi linie și să afli cum te simți cu privire la acestea. Spre care job tinzi mai mult? Ce companie îți inspiră un mediu de lucru prietenos și sănătos, în care să te simți apreciat și încrezător? Ce rol te atrage mai mult sau te entuziasmează?