Prognatismul sau bărbia proeminentă

Oamenii care suferă de prognatism au un schelet puternic și rezistent și mușchi bine conturați. Dar au tendința să se îngrașe ușor, dacă nu fac sport sau dacă nu au o activitate solicitantă în cursul zilei.

Retrognatismul sau bărbia de mici dimensiuni

Dacă ai bărbia mică, ușor retrasă sub buza de jos, suferi de retrognatism. Această deformare a mandibulei și bărbiei se datorează unui schelet mai fragil, cu oase subțiri și mușchi moi și flexibili. Acești oameni au cele mai multe șanse să rămână slabi toată viața, dar se pare că au o problemă cu distingerea culorilor și nuanțelor între ele.

Forma bărbiei și sănătatea

Bărbia asimetrică

Există oameni a căror bărbie și mandibulă nu s-a dezvoltat în același ritm. O parte poate fi mai mică decât cealaltă, ceea ce dă impresia că întreaga față este strâmbă. Conform studiului realizat de cercetătorii americani, această problemă apare în primii ani de viață, în condițiile în care copilul nu are o alimentație bogată și echilibrată, dacă are carențe de minerale și nu este hrănit la timp sau dacă începe să fumeze de la vârste mici.

Bărbia asimetrică influențează masticația și calitatea danturii, iar cei care au această problemă încep să aibă carii de mici. Mai târziu, aceste persoane vor avea probleme și cu articulațiile și coloana vertebrală.

Bărbia dreaptă și simetrică

Bărbia care se dezvoltă la același nivel cu buza inferioară este considerată o bărbie dreaptă. De obicei, bărbia dreaptă este și simetrică și ea poate spune că, în copilărie, persoana respectivă a avut o alimentație corectă și a făcut mult sport, care i-a întărit scheletul și musculatura.

sursa foto: 123rf.com