În calitate de regină, Elisabeta a II-a trebuie să participe la banchete și jubileuri, întâlnirea cu oficiali sau numirea acestora, precum și primirea vizitatorilor, printre care ambasadori, arhiepiscopi, ministrii, generali, șefi de stat sau diverse excelențe. Programul ei agitat presupune conversații politicoase, dar și mese extravagante. Dar cum se ține în formă și sănătoasă Suverana?

Citește și: La 30 de ani de la apariția în „Liceenii”, Ionică se bucură de o carieră de succes. Fiica lui îi calcă pe urme și joacă în piese de teatru

Fostul ei bucătar a dezvăluit ce mănâncă și ce bea în fiecare zi

Răspunsul la această întrebare îl dă chiar un fost bucătar al familiei regale britanice, Darren McGrady, care a dezvăluit pentru CNN ce mănâncă și ce bea regina în fiecare zi. Acesta a lucrat pentru familia Elisabetei a II-a din 1982 până în 1993. Deși mesele oficiale sunt opulente cu sosuri grele și creme elaborate și cinci feluri de mâncare, regina are o dietă foarte sănătoasă. Când este singură ea preferă să mănânce seara o friptură la grătar  sau pește cu legume sau salată, fără cartofi sau alimente care conțin amidon. „Doar atât mănâncă. Nimic altceva. Este foarte disciplinată în acest sens. Ar putea să mănânce orice și-ar putea dori, dar această disciplină o menține sănătoasă și în formă. Regina este acel gen de persoană care mănâncă să trăiască și nu trăiește ca să mănânce, iar dovada poate fi găsită în bucătărie”, a declarat Mc Grady.

Citește și: Pe covorul roșu sunt perfecte și elegante și atrag admirația tuturor celor din jur, dar dacă te apropii de ele o iei la fugă

Regina iubește ciocolata neagră

De asemenea, bucătarul a dezvăluit că regina iubește ciocolata neagră. „Trebuie să fie ciocolată neagră. Cu cât mai neagră cu atât e mai bună. Nu îi place ciocolata cu lapte sau albă”, a mai adăugat acesta.

Întrebat dacă Suverana face mișcare sau exerciții fizice, McGrady a povestit răzând că nu există o cameră de fitness cu greutăți la palatul Buckingham, dar regina adoră să călărească și iese des cu câinii ei la plimbare. „Are 91 de ani, și încă mai merge la călărit. Se plimbă kilometrii întregi cu cățeii ei sau singură prin grădinile palatului Buckingham”, a mai spus el. Deși s-a spus că regina ar bea patru pahare cu alcool pe zi, McGrady a negat acest lucru. „Nu bea așa mult cum s-a scris în presă. Băutura ei preferată este un un cocktail cu gin și Dubonnet”, a spus acesta, precizând că îl bea înainte de prâzn, iar seara la cină bea un pahar de vin.

De altfel, McGrady a dezvăluit că la masa de prânz, regina preferă tot  pui sau pește la grătar cu salată, iar fiecare dimineață și-o începe cu biscuiți și o ceașcă de ceai ‘’Earl Grey’’ înainte de a lua micul dejun, care este constituit din cereale cu fulgi de ovăz, iaurt, sirop de arțar și pâine prăjită cu marmeladă.

Citește și: