Invitat la podcastul produs și găzduit în exclusivitate de canalul de Youtube Happyfish „Aproximativ discuții”, cu Gojira, George Buhnici a vorbit deschis despre meseria de reporter de investigații în domeniul social. L-a pasionat să aducă în fața oamenilor subiecte care ar putea deveni inconfortabile, așa cum este discuția despre comunitatea LGBT+: „Eu ca reporter am văzut societatea la toate palierele și văd totuși o mică îmbunătățire, pe parcursul anilor”, a afirmat el.

La podcast, fostul om de televiziune și adeptul unui stil de viață sustenabil recunoaște că și-ar dori foarte mult o mașină pe benzină: „Mă abțin cu greu. Există o mașină pe care mi-o doresc”, a mai continuat George Buhnici.

Jurnalistul povestește cum a mers cu bicicleta prin București și cum a observat că se „claxonează mai puțin ca niciodată, dar se face mai mult fum decât niciodată”: „Poluarea în București omoară mai mult decât COVID-ul”, a mai spus Buhnici la podcast.

În loc să emigreze în Germania în 2003, George Buhnici (40 ani) a ales să vină din Brașov în Bucureștiul aglomerat. De la viața de reporter de investigații în domeniul social și până la propria emisiune de IT difuzată la tv, apoi pe YouTube, George Buhnici rămâne unul dintre cei mai apreciați jurnaliști din țară.

Unul dintre cei mai buni reporteri din Brașov de la vremea respectivă, George Buhnici a ajuns să fie și cel mai bine plătit corespondent din țară, relatând știri pentru Observatorul de la Antena: „Dacă se murea în Brașov, eu știam. Eram atât de conectat la serviciile de urgență și filmam atât de multe accidente, încât știam ce se întâmplă la Neurochirurgie, Chirurgie, Ambulanță, pompieri. (…) Am luat stafilococ în timp ce filmam știri”, a povestit jurnalistul la podcast.

S-a stabilit apoi în Capitală pentru a deveni reporter de noapte la Antena, iar după un an și-a depus CV-ul la Pro tv, continuând să facă investigații cu camera ascunsă. George Buhnici a introdus multe tipologii de investigații care se fac inclusiv în prezent. Din 2011 și până în 2019, a creat singurul segment „iLikeIT” de pe piaţa tehnologiei, timp în care a fost lider de audiență la toate edițiile.

Poți urmări podcastul integral pe YouTube.