Când cauți joburi în Buzău sau în alte părți, unul dintre pașii de urmat este trimiterea CV-ului, însoțit de scrisoarea de intenție. Aceasta din urmă pare să le dea mari băti de cap tuturor celor aflați în căutare de joburi în Buzău și nu numai. Căci, de cele mai multe ori, pare a fi muncă în zadar. Pe de altă parte, sunt destui cei care susțin că scrisoarea de intenție a fost cea care a făcut diferența. Și că datorită originalității au obținut jobul visat.

 

Scurt și la obiect

 

Tuturor li se pare că cea mai dificilă parte este cea în care trebuie să scrii o scrisoare de intenţie eficientă. În căutare de joburi în Buzău sau în alte părți, încerci să te informezi din surse sigure. Iar site-urile de profil oferă sfaturi care mai de care, unele chiar în contradictoriu. De unde să știi ce ai de făcut? O fi bine să trimiți și scrisoare de intenție? Sau mai bine te limitezi doar la CV, în speranța că vei fi chemat la interviu? Ei bine, experții în recrutare spun că cel mai bine este să te străduiești să faci o scrisoare de intenție. Lipsa acesteia denotă lene, ignoranță. Dar, dacă tot o faci, atunci ai grijă să fie impecabilă! Mai exact, cea mai mică greșeală gramaticală te descalifică. Extrem de important este să nu te pierzi în detalii nesemnificative. Câteva rânduri clare, la obiect, sunt suficiente pentru ca angajatorul să-și facă o impresie.

 

Cum arată scrisoarea de intenție eficientă pentru joburi în Buzău și nu numai

 

Vrei să demonstrezi că tu ești persoana pe care o caută angajatorul? Documentează-te! Caută cât mai multe informații despre companie și încearcă să-ți adaptezi aptitudinile cerințelor jobului dorit. Află care sunt problemele cu care se confruntă compania și pe care tu le-ai putea rezolva din noile joburi în Buzău sau în altă parte pe care ei le au disponibile. Dacă ai de-a face cu o firmă creativă, ai grijă ca tonul scrisorii de intenție să fii unul pe măsură. În cazul în care aplici pentru o funcție serioasă, nu face uz de umor în scrisoarea de intenție. Începe scrisoarea cu motivul real pentru care ai ales să aplici pentru acel job. Și spune succint și de ce ai fi tu persoana potrivită. Astfel, ai mai multe șanse să atragi atenția recrutorului decât dacă ai irosi rânduri prezentându-te. Cel mai important este să știi cui te adresezi. Dacă te-ai documentat bine, ai aflat deja. Transmite prin scris entuziasm și sinceritate. Nu exagera cu politețurile, cu laudele și elogiile aduse companiei și managerilor ei. Folosește limbajul pe care crezi că îl folosește recrutorul cu unul dintre clienți. Cu cât textul este mai scurt și mai concis, cu atât are mai multe șanse.