Ce îți spun cel mai des fanii tăi?

Fanii mei îmi spun, cel mai des, pe numele personajelor pe care le-am interpretat până acum, în diferite producții. Cel mai des mă strigă Nefes. Mă întreabă ce fac, eu fiind Nefes în ochii lor…  Când scap de Vedat … și unii dintre fani chiar îmi dau sugestii legate de ce aș mai putea face pentru a scăpa de teroarea violentului Vedat, rol interpretat de colegul meu, Mehmet Ali Nuroğlu.

 

Ce le transmiți tu fanilor din România, mari amatori de seriale turcești?

Le-aș spune că mă bucur că am ajuns în inimile lor. Este o satisfacție uriașă să știi că oamenii te plac, că înțeleg munca ta, ceea ce transmiți prin intermediul rolului pe care îl interpretezi.

Irem Helvacioglu - Nefes - serial Lacrimi la Marea Neagra - Kanal D

 

Ce întâlniri providențiale te-au modelat ca om, ca artist?

În primul rând, întâlnirea cu mentorul meu Mujdat Gezen, fondatorul Școlii de Teatru pe care am absolvit-o. De asemenea, întâlnirea cu inegalabilul Osman Sinav, regizorul producției “Lacrimi la Marea Neagră”, datorită căruia am putut interpreta primul meu rol principal.

 

Dacă familia nu te-ar fi sprijinit să urmezi o carieră artistică, ai fi mers înainte cu decizia ta?

Dacă familia nu m-ar fi sprijinit, probabil că aș fi ales tot o profesie similară. Din fericire, familia mi-a oferit cel mai mare suport și pentru asta le voi fi recunoscătoare întotdeauna.

 

 

În ce crezi tu că stă puterea unei femei?

Puterea unei femei consider că se dobândește, în primul rând, prin educația pe care o primește. Educația este foarte importantă, în general, în viață.

 

Serialele în care joci prezintă povești care se regăsesc în viața reală…

Povestea personajului Nefes din serialul fenomen “Lacrimi la Marea Neagră” este o  impresionantă, plină de mesaje încurajatoare pentru mulțimea femeilor în situații similare. Pe scurt, o tânără care a fost maltratată timp de opt ani reușește să evadeze împreună cu fiul ei, își găsește iubirea vieții ei și o familie calduroasă care o “adoptă”. Trec prin foarte multe primejdii … dar vă las să descoperiți singuri.

 

Cum îți descifrezi personajele pe care le joci? Cum le construiești?

Studiez în detaliu scenariul și adun informații pentru a putea intra cât mai bine în pielea personajelor pe care trebuie să le joc. Pentru a putea reda cât mai bine rolul Nefes, am primit chiar și suport psihologic, pentru a putea înțelege și reda întru totul personajul.

 

Ce ai vrea să se știe despre actorii turci din generația tânără?

Actorii tineri turci sunt foate bine pregătiți, aproape toți au studii de specialitate. Sunt ambițioși, au dovedit de nenumărate ori cât de bine performează, iar publicul, care ne oferă atât de des inimile lor și ne lasă să le fim alături, toți cei care ne privesc confirmă calitățile generației tinere de actori turci.

 

Nefes si Tahir_serial Lacrimi la Marea Neagra 2

Pe lângă actorie, profesia ta, cum îți petreci timpul? Ce lucruri care nu au legatura cu actoria îți plac?

Îmi place muzica foarte mult și tot ce are legătura cu domeniul artistic. Mi-aș dori să cânt. Citesc, călătoresc …

 

Care e cel mai puțin feminin lucru pe care știi să-l faci?

Să folosesc bormașina.

 

Încă de mică ai fost atrasă de viața artistică. A fost vreun moment în care dorința ta de a face din asta o carieră a fost mai puțin puternică?

Ca orice profesie, și actoria are greutățile ei. Deși este un drum anevoios câteodată, dacă te regăsești în această meserie, vei lupta să fii din ce în ce mai bun.

 

Fără ce nu poate trăi Irem?

Familia mea, actoria, călătoriile.

Pentru amatoarele de gen, dar nu doar pentru ele, avem o lista cu cele mai frumoase seriale turcesti!

Foto: Kanal D