Ce faci acum, Nadine?

Începutul de an m-a prins concentrată pe a-mi construi un trup puternic și sănătos. M-am dat pe mâinile unui antrenor din Poiești, pentru care fac naveta în fiecare zi la sală. Da, în fiecare zi mă duc la sala de sport din Ploiești pentru acest antrenor și om deosebit. Totodată, am facut din trupul meu un proiect în sine. Un proiect pe care il folosesc drept exemplu la atelierele mele de dezvoltare personală și în comunitatea mea de pe Facebook. Mă folosesc de călătoria spre trupul pe care mi-l doresc, pentru a sublinia ritualuri constructive și ritualuri defectuoase, alegeri înțelepte și alegeri mai puțin inteligente pe care toți le facem și care ne apropie sau de îndepărteaza de scopurile și visurile noastre.

Ai scris o carte de dezvoltare personală, „Îndeplinește-ți visurile și planul tău cu tine“…

Cumva, am început să dezvolt această carte întâi  la nivel inconștient, din ziua în care am intrat în casa de copii, adică de pe la 6 ani. Confuzia, panica și fricile trăite au fost sursa unor întrebări și răspunsuri pe care le-am folosit în carte, 30 de ani mai târziu.

Care sunt lucrurile care îți fac viața completă acum?

Un singur lucru: mintea mea. Am înțeles că degeaba ai familie dacă nu ești real conștient de însemnătatea ei. Am înțeles că degeaba ai sănătate, dacă nu o prețuiești, și atunci, nu pot spune că viața mea este completă datorită familiei, sănătății, prosperității, ci spun că viata mea o percep ca fiind completă datorită faptului că mi-am curățat mintea de mentalități venite la pachet cu societatea în care trăim, așa încât viața mea este completă atât timp cât percep la justa valoare elementele din ea. Cu mintea necurățată, eram o personă ca oricare alta, care se văicărea de monotonia din căsnicie, de kilogramele acumulate, de banalele ierni ale Bucureștiului și tot așa. Cu mintea de acum, totul este minune.

Știu ca te-ai intros la școală. Mai bine mai târziu decât niciodată?

Evident ! Am mai terminat liceul o dată. Îl fac pentru a doua oară din principiu. Puțini înțeleg, nu mă miră. Vezi tu, România este pe primul loc la analfabetism și abandon școlar în Europa, iar elita noastră, liderii societății noastre au diplome puse la îndoială… mai bine mai fac liceul o dată decât s-o iau pe scuratură cu educația mea. O poți lua pe scurtătură cu o cură de slăbire, o poți lua pe scurtătură cu o drumeție, dar nu cu educația. Am picat la bac cu 20 de ani în urmă și, decât să-l dau acum și să iau o notă mică, am ales să mai fac o dată liceul și să iau o notă mare. Știu… pare mai complicat, dar pentru omul care sunt, așa mi se pare mai corect față de mine. Detest improvizațiile și scurtăturile. Detest mediocritatea. Îmi place să învăț, îmi place să mă duc la școală. Îmi ador profesorii și colegii. Este o experiență unică. Îmi doresc din tot sufetul ca Ministerul Învățământului să investească în programe de încurajare a adulților să se întoarcă la școala și să termine ce nu au terminat.

Care sunt lucrurile de care ești cel mai mândră?

Nu mai sunt mandră de nimic. Am șters aceasta noțiune din mine când am realizat că nu mândrie ar trebui să simțim, ci recunoștință. Așadar, îți pot spune, în schimb, care sunt lucrurile pentru care sunt recunoscătoare. Sunt recunoscătoare că trăiesc în armonie, în fiecare zi. Sunt recunoscătoare că se împlinește un an de când nu am mai fumat. Sunt recunoscătoare pentru tot și pentru toate.

Te vei întoarce la muzică vreodată?

Da. Mi-e dor să cânt. Am nevoie de o echipă de oameni cu care să dezvolt un anume sunet. Am încercat, dar nu am găsit. Mai caut.

Cu cine mai ții legătura dintre foștii colegi de la Școala Vedetelor?

Cu aproape toti. Cu unii dintre ei am dezvoltat relații la nivel de familie, cu ceilalți ne conversăm, bem cafele în oraș și ne bucurăm de fiecare dată când avem ocazia să ne vedem.

Ce sfat i-ai da acum lui Nadine de la 20 de ani?

I-aș spune să aibă încredere că toate ale vieții au o noimă a lor. Toate bune și “nebune” au un rost. Acum știu asta și viata mea este blândă. Totul este blând, calm și armonios. Mi-ar fi folosit să știu asta atunci, la 20 de ani, când totul părea foarte greu de dus și de înțeles.

Trei lucruri pe care vrei să le realizezi în 2018?

Să învăț spaniola, să-mi construiesc un trup puternic și sănătos, să scriu o carte de povești pentru copii

Ce a moșenit fiul tău de la tine?

Oratoria inspirațională. Toatăziua vorbește cu un aer sfătos. Schimbă tonurile vocii pentru a sublinia anumite cuvinte, expresii. Și vorbește în maxime inventate de el.

nadine noahSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Ce fel de adult ai vrea să devină?

Sper să fie un adult care nu își trăiește viața într-un birou, legat pe viață de rate la casă sau mașină. Sper să călătorească, să exploreze lumea. Acum este în faza în care își dorește să fie biolog marin… orice cu oceane, balene și delfini. Mi-ar plăcea să-l vad la lucru în șlapi și pantaloni scurți, pe o plajă însorită. Sper să nu se transforme într-un nene de birou.

 

Fără de ce nu poate trăi Nadine?

Viața mi-a demonstrat că poți trăi fără acele lucruri fără de care credeai că nu poți trăi. Din păcate, omul nu are privilegiul de a muri pe loc de durere. Îi este dat, în schimb, să trăiască cu agonia și amintirile. Nu știu să răspund la întrebare, deși am gândit-o multă vreme.

Tu ai început o viață nouă când te-ai mutat în America, apoi când ai revenit în România…. Ai avut multe începuturi?

Da, am avut multe începuturi. Îmi plac enorm inceputurile. Pentru cei din jurul meu este obositor, pentru mine însă, doar așa are viața sare și piper, explorând-o. Îmi place să trăiesc în culturi diferite, îmi place s-o iau de la capăt într-o locație nouă, îmi place procesul de adaptare la nou, la diferit.

 

Foto: Arhiva personala, Antena 1

 

Citește și: Interviu EXCLUSIV Andra: „Am devenit mai empatică de când sunt mamă“