Iuliana, știu ca faci mult sport, ai un stil de viață sănătos. Povestește-te, te rugăm, mai multe despre aceste lucruri. Ce s-a schimbat în interiorul tău de ai decis să-ți modifici stilul de viață?

În septembrie anul trecut mi-am dat “restart”. Ce m-a determinat să fac asta? O simplă vizită la medicul ortoped pentru dureri de gambe. Iar el mi-a spus doar atât „jos kilogramele,de aici vin durerile…. Am revăzut apoi o prietenă, după jumătate de an, mai slabă cu 15 kg, mai frumoasă și cu o atitudine complet schimbată și am întrebat-o cum de a reușit. Ea mi a recomandat-o pe Irina Alionte, cea mai recentă prietenă a mea, care a reușit să-mi modifice stilul de viață. Nici măcar nu pot spune că fac mult sport… De trei ori pe săptămâna, câte o oră, nu mi se pare mult, dar exercițiile tip circuit sunt eficiente, mai ales că sunt însoțite de un program de nutriție pe care-l țin cu mare seriozitate.

 

Chiar, se poate spune că vârsta este doar un număr pentru tine?

Da, acum după “restart”, da! Când am intrat în program, un computer mi-a arătat vârstă metabolică – 57 de ani… Acum am 43… și mă simt ca la 33… cifre care arată o stare de spirit. Deci cum e cu vârsta?!

 

Ce-ți îmbogățește spiritul acum? Dă-ne câteva detalii despre lucrurile care îți aduc confort și siguranță.

Confortul și siguranța îmi sunt date de familie, de David, de Adrian iar fericirea o construiesc împreună cu ei, dar și singură.

 

Eleganța unei femei constă în…

Atitudine

 

Ai întotdeauna la tine…

Apă şi ruj

 

Ești persoană publică de mult timp, cea mai mare parte a vieții ți-ai petrecut-o în lumina reflectoarelor. Cum te-a modelat, influențat acest lucru, cum ți-ai adaptat personalitatea?

Nu am adaptat nimic, am rămas aceeași, doar puțin mai atentă în public, la gesturi ce pot fi interpretate răutăcios, la vorbe răstalmăcite.

 

 Acum, noua dorință a tinerilor e să fie vedete în social media, totul se întampla online, ”la vedere”, spectrul public îi cuprinde pe mulți. Cum vezi tu acest curent? Expunerea e bună?

Sincer, eu nu prea sunt conectată on line, dar cred că tendința asta este și încerc să-l înțeleg pe David. În același timp însă nu pot să-i înțeleg pe cei care-și expun viață pe Facebook (ce au mâncat azi, ce a spus copilul…) sau cupluri care-și fac urări unul altuia…

 

Care sunt cele mai recente lucruri pe care le-ai învățat despre tine în ultimul timp?

Oare am ajuns să mă cunosc, sau mă surprind încă eu pe mine?

iuliana marciuc

 

 În ce altceva îți mai place sa-ți investești timpul și energia?

În prietenii şi am avut norocul de foarte puţine dezamăgiri.

 

Se poate spune despre tine că ai avut un destin ca-n filme, apropo de titlul emisiunii tale de la TVR2?

Cred că fiecare are o poveste şi de aceea am pornit proiectul “Destine ca -n filme”, de care mă bucur de 6 ani şi mă simt împlinită când văd că şi telespectatorii îl apreciază. Deci, da şi eu am un destin ca-n filme.

 

Care sunt totuși provocările de la job pentru o persoană cu experiența ta?

Fiecare nou proiect este o provocare, dar cea mai mare provocare a mea a fost acum şase ani când am părăsit studioul de televiziune pentru a găsi poveşti adevărate, fără regie, cu oameni obişnuiţi. Iar de atunci în căutarea fiecărei poveşti este o altă provocare pentru că aduce cu ea alte locuri, alte personaje, oameni deosebiţi. Este o provocare să-I faci să se deschidă, să povestească schimbările de destin prin care au trecut.

 

 Care sunt provocările unei mame de adolescent în 2019? E ceva ce ți-e greu să  accepti sau sa întelegi în ceea ce priveste alegerile copiilor de azi?

Din momentul în care cineva mi-a spus că nu te poţi supăra pe un adolescent, pentru că nu vorbeşte el, ci hormonii (zâmbeşte), mi-a fost mult mai uşor să fiu înţelegătoare. Sigur că marea provocare rămâne a-i demonstra că relaţiile interumane sunt mult mai importante decât relaţiile virtuale, dar şi să încerc să-l conving că mai bine petrece câteva ore în aer liber, decât în faţa telefonului. Mă bucur însă că avem un băiat înţelept şi înţelegător şi nu a făcut niciodată ceva care să ne necăjească.

 

Un lucru neașteptat pe care ți l-a cerut fiul tău a fost…

Să înveţe să călărească.

 

Nu ai avut nevoie niciodată de…

 

Ghips (nu am avut niciodată nici mâna şi nici piciorul în ghips, nici eu şi nici cineva din familia mea)

 

Ți-ai dorit întotdeauna să…

 

Pot zâmbi în fiecare dimineaţă.

 

Care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știe, să le facă o femeie în pragul vârstei de 50 de ani?

Să înceapă să se iubească mai mult, să se prioritizeze, pentru că e necesar să fie în primul rând ea sănătoasă, pentru a fi de ajutor celorlalți. Să-și acorde mai mult timp, să meargă săptămânal la sport sau măcar la o plimbare în aer liber și la o întâlnire cu prietenele.

 

Fără ce nu poate trăi Iuliana Marciuc?

 

Copii, muzică şi actori.