Alina, ce ți-a dat cea mai multă încredere în tine în timpul filmărilor pentru MasterChef?

Pe măsură ce înaintam în competiție, reușeam să livrez farfurii din ce în ce mai bune și începeam să mă simt mai în elementul meu în bucătăria MasterChef. Încrederea vine din interior și e foarte important să crezi în tine, dar recunosc că faptul că am fost susținută de atât de mulți oameni minunați m-a ajutat enorm în competiție.

 

alina gologan masterchef pro tv

Care a fost cel mai dificil lucru din această competiție televizată?

A fost foarte dificil să trec peste anumite probe, cu siguranță, a fost dificil să filmez atât de multe ore timp de trei luni, să am puțin timp liber pentru mine, să nu-mi văd prietenii, familia, iubitul. În concurs, cred, că cel mai dificil mi-a fost să fiu căpitan de echipă pentru că deși am câștigat proba și mi-am condus echipa în top 5, simțeam o presiune extrem de mare pe umerii mei pentru că, în caz contrar, urma să plece acasă unul dintre oamenii buni, oarecum, din cauza mea și nu mi doream să se întâmple așa ceva.

De care dintre jurați ți-a fost cel mai teamă, daca se poate vorbi despre asta?

Mi-a fost teamă, câte puțin de toți trei, e greu să impresionezi simultan trei oameni pentru că fiecare are gusturi diferite. Dar au existat probe unde știam că am făcut lucruri extraordinare și atunci pășeam puțin mai relaxată spre jurizare.

 

Trei dintre lucrurile spre care vei direcționa banii din premiul câștigat care ar fi?

Momentan prefer să mă gândesc bine ce voi face cu banii, iar atunci când voi avea un plan mai bine creionat veți fi printre primii care vor afla. Oricum plănuiesc să îi investesc, deci nu vă imaginați că îi redirecționez spre vacanțe extravagante întinse pe luni de zile.

 

Te-ai gandit să te muți de la Timișoara la București? Crezi că ai avea de câștigat cu canalul de YouTube sau cu cooking-ul mutându-te în capitală?

Nu m-am gândit niciodată serios să mă mut în București, îmi place în Timișoara. Sunt o tipă destul de statornică, nu-mi plac schimbările foarte mult și mi-e puțin cam greu să mă despart de locuri familiare. E adevărat că în București există mai multe oportunități pe plan profesional, iar acest aspect mă face să nu zic un nu categoric, dar momentan nu văd asta în viitorul apropiat.

alina gologan masterchef pro tv

Trei lucruri pe care le recomanzi cuiva care vizitează pentru prima dată Timișoara?

Plimbări pe malul Begăi: este absolut superb, în special primăvara, le-aș recomanda câteva restaurante bune, unde să mănânce copios, iar când se lasă seara, dacă au chef și de o distracție, o pot face la cel mai tare club, la EPIC.

 

Cum e să-ți filmezi viața, efectiv? Te-ai obișnuit repede cu expunerea pe internet?

Pentru mine să mă filmez a devenit ceva normal, este parte din rutina mea, îmi place să fac asta, îmi place să fiu eu în video-uri. Din acest motiv, de multe ori acolo ai să mă găsești nemachiată, mâncând, făcând shopping, sală, lucruri absolut normale și, da, aș putea să spun că sunt destul de obișnuită cu publicul meu. Aș putea zice că uneori mă simt ca și când am micul meu reality-show unde eu filmez, sunt personaj principal și editez, practic fac absolut totul. #onemanshow

 

Cât de mult te influențează social media în evoluția ta, ca individ? Ai o activitate care depinde de validarea exterioară, în mare parte. Cum faci diferența dintre Like-urile de pe Internet și de cele din viața reală?

Așa cum menționam și în alte interviuri, nu am început să fac vloguri din nevoia de validare, ci din o pasiune. Drept urmare, chiar și acum când filmez un material nou, nu mă gândesc la ce vor spune/comenta ceilalți sau la câte like-uri voi avea, ci cum să rămân autentică și să îmi păstrez naturalețea în ceea ce fac. Pentru mine, toate aceste video-uri pe care le postez pe Youtube sunt ca un fel de jurnal online pe care aleg să-l fac public cu cei care mă urmăresc.

 Ce-ți spun cel mai des cei care te urmăresc?

Cel mai des îmi spun că îi inspir să facă și ei anumite lucruri în viața lor, că le dau curaj sau că le place să mă urmărească după o zi lungă pentru că îi relaxează video-urile mele. De asemenea, îmi mai spun că nu le vine să creadă că și în realitate sunt exact ca pe Youtube.

 

Următoarele tale obiective pe termen mediu scurt care sunt?

Am avut un an plin, mi-am atins toate țelurile pe care le aveam în cap pe anul acesta și cred că este momentul pentru mine să mă relaxez puțin, mai ales înainte de sărbători. Aștept Anul Nou să fac rezoluții noi, dar până atunci revin la viața mea mea obișnuită.

 

Pe cine urmărești cu plăcere de pe YouTube?

Urmăresc, în general, canalele de lifestyle, de fitness, unele de cooking și vlogurile de familie, în special în perioada sărbătorilor.

 

Fără ce nu poate trăi Alina Gologan? 

Știu că sună siropos, dar să ști că pot să trăiesc fără multe lucruri materiale, dar nu pot trăi fără iubirea celor apropiați.

 

Foto: PRO TV