Există sondaje ”care constată că persoanele care au înșelat o dată au o predispoziție mai mare să facă acest lucru din nou”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin. ”Nu există nicio garanție că nu se va mai repeta. Totuși, pot exista semne pozitive că ar fi o speranță: regretul, tăierea oricăror punți de comunicare cu amanta, reînnoirea investiției afective. Sunt importante și discuțiile profunde, sincere și realiste în cuplu. În aceste condiții, poate merită să-i acorzi încredere și o nouă șansă”.

Citește și: S-a întors roata! Prințul Charles simte pe pielea lui cum e să fii înșelat. A fost pus de soţie într-o situaţie stânjenitoare

De ce te-a înșelat

Ai aflat că te-a înșelat o dată și te gândești că a făcut-o cu o femeie care arată mult mai bine decât tine. Greșit! În ce privește amantele, statisticile sunt surprinzătoare. Se pare că majoritatea bărbaților își înșală soțiile cu femei mai puțin atractive decât acestea.

De ce ar face asta? În ciuda faptului că majoritatea par niște duri, reprezentanții sexului tare au și ei nevoie de tandrețe, laude și acceptare.

Poate nu este cazul tău, dar mulți ajung în această poziție nu pentru că au găsit o femeie mult mai atractivă, ci pentru că au nevoie de o parteneră care să-i admire și cu care să poată vorbi orice. Dacă îl cicălești constant, nimic din ce face nu e bine și nu arăți că îl apreciezi, ar putea căuta aceste lucruri în afara cuplului. Un studiu al psihologului american Gary Neuman arată că jumătate din cei care înșală sunt nemulțumiți din punct de vedere emoțional.

Citește și: Tocmai ai aflat că ai fost înșelată. Ce faci?

Ce trebuie să faci dacă ai aflat că te-a înșelat o dată

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

Imediat după ce ai aflat vestea, psihoterapeutul te sfătuiește să-ți temperezi furia și durerea. Nu ar trebui să acționezi și nici măcar să vorbești cu el despre asta sub impulsul momentului. În astfel de clipe, ești mult prea emoțională și ai putea spune sau face lucruri pe care să le regreți mai târziu. ”Dacă simți că ai nevoie de o pauză în relație, poți pleca undeva timp de câteva zile. Nu este bine să iei decizii la cald și să te desparți imediat de el. Ar fi bine să-i povestești ce s-a întâmplat unei persoane de încredere (un psiholog, mai degrabă decât un membru al familiei sau o prietenă bună etc.). Găsește o persoană care să te ajute, dar care să nu te încarce negativ împotriva partenerului actual”, adaugă specialistul.

Citește și:

Sursa foto: 123rf.com