În marea Evanghelie a lui Ioan stă scris că soarta fiecărui om este protejată de îngerii protectori, indiferent de bucuriile sau greutățile prin care trece. Pentru fiecare moment major din viață și mai ales pentru momentele de răscruce există un înger protector care ne inspiră și ne îndrumă. Trebuie doar să îi ascultăm vocea!

Îngerii protectori ai copiilor

Ei sunt îngerii care veghează sufletele curate care vin pe lume, ei le ajută pe mame și îi ocrotesc pe copii rugându-se pentru sănătatea și curățenia lor sufletească. Îngerii protectori ai copiilor ocrotesc tot ceea este slab și fragil pentru a crește și a căpăta forță.

De-a lungul anilor, acești îngeri ne ajută să păstrăm o fărâmă din inocența copilăriei, să ne bucurăm de lucrurile frumoase și simple pe care ni le oferă viața și să trăim în armonie cu noi înșine.

Îngerii bucuriei

În orice moment fericit din viața noastră, lumina îngerilor bucuriei coboară asupra noastră. Ei ne ajută să alungăm din suflet orice grijă și orice spaimă care ne-ar putea umbri bucuria și ne îndeamnă să ne umplem sufletul cu fericirea clipei prezente.

Îngerii bucuriei încearcă să ne convingă că fericirea simplă și deplină este în noi. Dacă ne ferim de egoism, de ură și resentimente, o putem simți mai des și ne putem bucura de ea o perioadă mai lungă de timp.

Îngerii curajului

Îngerii protectori ai curajului vor fi alături de noi în toate clipele dificile, în momentele dureroase și dramatice din viața noastră.

Când greșești, îngerii îți dau curajul să îți recunoști greșeala și să o îndrepți. Când pierzi și suferi, trebuie să ai curajul să îi ierți pe cei care te-au nedreptățit și să îți continui viața.

Curajul adevărat stă numai într-un suflet nobil, iar îngerii care îl protejează știu cum să ne îmbărbăteze.

Îngerii iubirii

Iubirea este un miracol, iar cine o trăiește și se bucură de ea, este cu adevărat binecuvântat. Iubirea părintească, iubirea dintre frați și surori, iubirea dintre doi soți este cea mai mare forță a sufletului omenesc și cea mai mare bucurie a vieții.

Când ne este mai greu, îngerii iubirii vin să ne amintească de forța pe care o avem în noi și care ne salvează. Cu cât suntem mai sinceri, mai curați și mai deschiși sufletește, cu atât simțim iubirea mai puternică.

Îngerii protectori ai familiei

Sunt alături de tine în orice moment important al vieții de familie și îi ocrotesc pe toți cei pe care îi iubești. Îi simți aproape când îți rostești jurămintele față de soț, când îți botezi copiii și când te rogi pentru toți din familie apropiați sufletului tău.

Menirea acestor îngeri este aceea de a ține familiile unite și de a păstra iubirea și armonia în cuplu. Ei sunt cei care ocrotesc toate lucrurile bune pe care le primești în sânul familiei și fericirea vieții în doi.

Îngerii sănătății

Îngerii protectori ai sănătății au grijă nu numai de vitalitatea organismului, dar și de sănătatea sufletului și a spiritului. Energia spirituală este cea care ocrotește și sănătatea trupului, ne ferește de boli și de dureri, iar îngerii sănătății au menirea să ne învețe acest lucru.

Ei ne îndrumă înainte de toate să ne vindecăm spiritual, să avem mai multă încredere în Dumnezeu și în noi înșine. Dacă ne vindecăm sufletul, ne vindecăm și mintea, și trupul. Rugându-ne la acești îngeri, sporește vitalitatea și rezistența organismului și beneficiem de armonia universal care ne apără sănătatea.

sursa foto: Shutterstock