În ultimul weekend din noiembrie, adică pe 24 și 25 noiembrie 2018, la Colegiul Național „Cantemir Vodă”, va avea loc Festivalul de lectură pentru copii NARATIV. La a patra ediție a Festivalului, copiii vor redescoperi plăcerea cititului.

Poate te interesează și: Poveste de viață: Caii sunt prieteni neprețuiți, mai ales pentru copiii sensibili

Festivalul de lectură pentru copii NARATIV. Program

Programul este disponibil pe site-ul www.narativ.ro, unde s-a dat deja startul înscrierilor la peste 50 de ateliere interactive gratuite care vor trezi pasiunea pentru citit în orice puști. La eveniment sunt așteptați copii cu vârste între 3 și 14 ani, care vor să descopere magia cititului alături de Nara și Tiv, ghizii aventuroși ai Festivalului.

Festivalul de lectură pentru copii NARATIV. Activități interesante

Ce vor face cei mici la NARATIV? Activitățile pregătite pentru ei îi vor încuraja să se exprime liber, să deseneze, să compună muzică, să facă teatru și recenzii video, să învețe și să folosească tehnici de dezbatere, să facă experimente și chiar să inventeze propriile povești.

Părinții și profesorii sunt așteptați la conferințe susținute de specialiști în psihologia copilului și în educație non-formală, unde pot învăța mai multe despre cum îi pot sprijini pe cei mici în dezvoltarea obiceiului pentru lectură.

Citește și: Seria ”Prima mea lectură”: cărțile îl conving pe cel mic să citească

Festivalul de lectură pentru copii NARATIV. Ateliere în română și cursuri de storytelling în limbi străine

Atelierele pregătite anul acesta sunt realizate în jurul unora din cele mai frumoase și cunoscute titluri ale literaturii universale, precum: Debate – Mituri Romane, Povești pe muzică – Călătoriile lui Gulliver, Jurnalistul de poveste – Robinson Crusoe, BodyPercussion – Visul unei nopți de vară, Bookopoly board game – Romeo și Julieta, Povești vizuale – Frida, Actorie – Odiseea, Atelier Experiențial – Marie Curie și multe altele.

A patra ediție a festivalului NARATIV aduce în premieră și activități de storytelling în limbi străine, în parteneriat cu institutele culturale din București și un eveniment special cu participarea campioanei olimpice la scrimă, Ana Maria Brânză, care le va vorbi copiilor despre importanța educației prin sport și lectură.

Citește și: