O tânără din Ucraina ajunsă în țara noastră a postat un filmuleț pe TikTok, acolo unde prezenta condițiile în care au fost primiți refugiații, într-un adăpost din Galați. Aceasta a fost nevoită să renunțe la toată viața ei de acolo și să fugă din calea războiului, găsind refugiu în țara noastră, ca multe alte femei și copii din Ucraina.

imaginile dintr un adapostSeparatorVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 13

Românii s-au mobilizat într-un mod extraordinar pentru a le da o mână de ajutor ucrainenilor care de mai bine de două săptămâni duc lupte grele pentru a face față invaziei ruse. Ei au fost primiți cu brațele deschise, iar românii, cât și autoritățiile s-au asigurat că au parte pe teritoriul nostru de tot ce au nevoie.

Ucrainenii au fost uimiți de condițiile din adăposturile din România și mulți au făcut publice imagini de acolo pentru a le mulțumi românilor pentru generozitatea.

Un astfel de exemplu este și cazul lui Valerie, care a postat pe TikTok un filmuleț dintr-un adăpost din Galați, improvizat chiar într-o sală de sport a unei școli. Ea a vrut să le prezinte internauților condițiile în care au fost primiți. Aceasta a surpins numărul mare de paturi care se află în interiorul sălii de sport din Galați, acolo unde a fost improvizat adăpostul pentru refugiați și a arătat ce primesc refugiații pe timpul șederii în locul respectiv. Ei au totul asigurat și nu duc lipsă de nimic, după cum susține tânăra, care a ținut astfel să mulțumească pentru condițiile oferite, dar și pentru suportul pe care românii l-au acordat refugiaților ucraineni.

@valleorie Thank you, Galați 🙏🏻❤️ #ukraine #🇺🇦 ♬ Che La Luna – Louis Prima

„Ce primesc ucrainenii într-un adăpost românesc: multe paturi pe gratis, mâncare pe gratis, apă, haine, produse de îngrijire personală, concert pentru Ziua Femeii, cadouri pentru Ziua Femeii, loc de joacă, loc pentru artă”, a scris ucraineanca.

Valerie este o influenceriță de succes pe TikTok, iar dacă în urmă cu doar câteva luni se bucura de o vacanță de lux în Maldive, acum ea se mulțumește cu un pat într-o sală de sport, fiind refugiată în țara noastră împreună cu fratele ei.